Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Malatya Yeşilyurt’ta sanayi sitesi olarak yapımı planlanan yerin ihalesi 1 milyar 407 milyon 150 bin 144 TL’lik sanayi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yakın ilişkileri olan ve aynı zamanda Çaykur Rizespor’un başkanlığını yürüten İbrahim Turgut’un şirketine verildi. Turgut Müteahhitlik Şirketi’nin son 4 yılda aldığı ihalelerin toplam bedeli 5 milyar 615 milyon 566 bin 696 TL.
AKP DÖNEMİNDE HIZLA BÜYÜDÜLER
Gaziantep’te de durum farklı değil. Yapılması planlanan 2 milyar 563 milyon 900 TL’lik 796 adet deprem konutu ve ahır yapım işini iktidara yakın şirketlerden YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aldı. Hüseyin Arslan’a ait şirketin 2010 yılından bu yana aldığı kamu ihalelerinin toplam bedeli 28 milyar 99 milyon 535 bin 205 TL. AKP döneminde hızla büyüyen şirketin inşa ettiği yapıların arasında açıldığı günden bu yana su baskınları ve teknik aksaklıklarla gündeme gelen Hatay Defne Devlet Hastanesi de yer alıyor.
Hatay’da 1 milyar 614 milyon 835 bin TL bedelli 504 deprem konutu ve ahır yapım işi ihalesi ise Egemen İnşaat, Ecay İnşaat ve Mimaray İnşaat İş Ortaklığı’na verildi. Malatya’da 205 adet deprem konutu ve ahır yapım işi ihalesini ise Aydın İnşaat ve Hekimoğlu ortaklığı aldı. Bu ihalenin bedeli ise 1 milyar 407 milyon 150 bin TL.
Yeniçağ
İftar sofraları küçülüyor: Türkiye'deki gıda enflasyonu Filistin'den bile daha fazla28 izlenme
1 doların 10 TL’ye ulaşmasının 20 yıllık öyküsü! Nereden nereye?77 izlenme
Koronavirüs kısıtlamaları tarikata işlemedi ! Şanlıurfa'da toplu zikir yaptılar !139 izlenme
Bakanlık 'kanasçı' din öğretmeni için harekete geçti72 izlenme
Yasağın iptal edilmesinin perde arkasında Soylu-Erdoğan gerginliği iddiası71 izlenme
Merkez Bankası yatırımcı günleri düzenleyecek! İlki New York'ta32 izlenme
Uykuları kaçıran ihale! 19 bin 500 liralık iş için 17 milyon lira ödenmiş!80 izlenme
Aslı Şen markasını umreye gittiği sırada Kabe fotoğrafı eşliğinde paylaştı. Sosyal medyada tepkiler yağdı.34 izlenme
Çanakkale Köprüsü'nün bilançosu: Geçmeyi hayal etmeyenler bile para ödüyor!
Köprü ücretleri ile ilgili Karayolları’ndan açıklama
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan Erdoğan'ı üzecek seçim tahmini "Kazanamaz"
Atatürk Havalimanı’na yapılacak bin yataklı hastanenin yeri bir gecede değişti!