Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaklaşık 10 saat arayla meydana gelen, başta Hatay olmak üzere Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Diyarbakır, Elazığ ve Şanlıurfa'da da yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye’nin gözü, arama kurtarma çalışmalarına çevrildi.
Bölgede saat 14.48 itibariyle toplam 3 bin 549 vatandaş hayatını kaybetti; 22 bin 168 kişi yaralandı. Binlerce bina yıkılırken, enkazda altında hala vatandaşlar bulunuyor.
Nitekim Adıyaman'da afetzedeler, "Halk sahipsiz" sloganlarıyla Vali Mahmut Çuhadar'ı protesto etti. Karşılaştırdıkları tavır karşısında ise "Neye gülüyorsun sen?" diye tepki gösterdiler.
Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini duyurdu: "Üç ay sürecek bu kararla ilgili Meclis süreçlerini en kısa zamanda tamamlayacağız."
17.20 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 9 Şubat Perşembe günü deprem bölgesini ziyaret edecek.
16.34 Kilis'te arama kurtarma çalışmaları tamamlandı.
14.51 Türkiye Futbol Federasyonu, deprem felaketinin ardından 712 Şubat tarihleri arasında oynanması planlanan tüm profesyonel ve amatör müsabakaların ertelendiğini duyurdu.
14.27 HSK, Maraş'a 23, Adıyaman'a 22 ve Hatay'a 21 olmak 66 ilave savcı görevlendirdi.
14.40 Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin yaşandığı 10 ilin genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildiğini ve bu bölgede üç ay süreyle olağanüstü hal (OHAL) uygulanacağını duyurdu.
"Sadece cumhuriyet tarihimizin değil, coğrafyamızın ve dünyanın en büyük felaketlerinden biriyle karşı karşıyayız" ifadesini kullanan Erdoğan, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 3 bin 549'a yükseldiğini açıkladı. Erdoğan, yaralı sayısının 22 bin 168 olduğunu bildirirken deprem bölgesinde okulların 20 Şubat'a kadar tatil edildiğini belirtti.
Gerçek Gündem
Hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama13 izlenme
Sayı her geçen gün artıyor! Bir ilçe daha karantinaya alındı!217 izlenme
A Haber yine alay konusu oldu: Her sene aynı ‘haber’164 izlenme
ABD’de rüşvet soruşturması: Türkiye’nin de adı geçiyor!35 izlenme
Tartışmalı Atatürk rölyefi gitti, anıt geldi16 izlenme
Çalık Holding önünde dövülerek öldürülen Erol Eğrek'in son sözleri: "Hakkımı arıyorum. Herhangi bir fazladan para, sadaka, hibe istemiyorum!"36 izlenme
Derin dondurucuda cansız halde bulunan Nazlı'nın annesi: Kızımı görmek için günde 25-30 kişiyle birlikteydim21 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu: "13 tane uçakları, lüks arabaları mı var? Hepsini satacağım"78 izlenme