CHP’li belediyelere yönelik operasyonların peş peşe geldiği bir dönemde, Sayıştay’ın AKP’li belediyelere dair denetim raporları çarpıcı tespitler içeriyor. Sayıştay’ın 2024 denetim raporuna göre, Düzce Belediyesi 2023 yılında üç yıl önce yaşanan depremi gerekçe göstererek valilikten 4 milyon TL maddi yardım talebinde bulundu. Ancak bu ödenek, Afet ve Acil Durum Komisyonu’nun “afet kapsamında” görüşü doğrultusunda Süleyman Soylu Kültür Evi’nin yapımı için kullanıldı.

Yerel seçimlerde AKP’den CHP’ye geçen belediyeye ait raporda ise geçmiş döneme ilişkin dikkat çekici bulgular yer aldı. Rapora göre belediye, seçim dönemi siyasi içerikli gazete ilanlarının bedelini belediye bütçesinden ödedi. Ayrıca TRT’nin ücretsiz yayınladığı 63. Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri’nin, başka şehirlerdeki yerel TV’lerde yayınlanması için ayrıca ödeme yapıldığı belirtildi. Ancak Sayıştay, bu yayınlar için ödenen miktarı raporda paylaşmadı.
Narin cinayetinde yeni gelişme! Anne hastaneye götürüldü, örnek alınacak20 izlenme
Corona virüsünde bir ilk: Tek dozluk aşıya onay çıktı54 izlenme
CHP’nin enflasyonun araştırılması önerisini AKP ve MHP’li vekiller reddetti!55 izlenme
MSB, 12 şehit için sorumluluk üstlenmedi: Keşif köpeğine bir şey olmayınca gaz ölçümü yapılmamış!22 izlenme
Adıyaman Gerger'de 18 çocuğa cinsel istismara 571 yıl hapis cezası!173 izlenme
Çoğu 80 yaşının üzerinde, hepsini habersiz üye yapmışlar! Yaparsa AKP yapar…48 izlenme
İmamoğlu ekonomiyi hatırlattı: "Buna bir dur demenin vakti geçiyor"26 izlenme
Prof. Dr. Engin Arık ile 5 bilim insanının da arasında olduğu 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan Isparta uçak kazası dosyası yıllar sonra kapandı49 izlenme
Orta Doğu'da 'hipersonik' savaş! İran, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun evini vurdu
Hasarlı binalar yıkılmayı beklerken, Rektör'e villa yapılıyor!
Çiftlik Bank davasında karar çıktı: Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’a rekor ceza
Altılı Masa’dan ortak Cumhurbaşkanı adayı açıklaması