Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 45 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti, yüz binlerce kişi ise yaralandı. Depremler başka Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere 11 ilde çok büyük yıkıma neden oldu. Son 1 ayda ardı arkası kesilmeyen artçı depremler ve uzmanların başta İstanbul depremi olmak üzere peşi sıra gelen açıklamaları vatandaşların deprem korkusunu tetikledi.
Açıklanan raporlar ve fay haritalarına göre Türkiye'nin deprem riski en az olan illerine ise akın başladı. Deprem riskinin neredeyse sıfır olarak açıklandığı Kırklareli'nde ev ve arsa fiyatları üçe katlandı; kentte kiralık daire bulunamıyor.
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar, beklenen büyük İstanbul depremi ve diri fay haritaları derken deprem korkusu nedeniyle panikleyen vatandaşlar deprem riski en az olan kentlere akın etmeye başladı.
Deprem riski neredeyse sıfır olarak gösterilen Kırklareli de bu akından payını aldı. Kentteki ev ve arsa fiyatları tavan yaptı, talep patlaması yaşandı.
Özellikle Lüleburgaz, Babaeski ve Vize ilçelerinde ev ve arsa fiyatlarının üçe katlandığı öğrenilirken kent genelinde kiralık daire sıkıntısı başladı.
BELEDİYE BAŞKANI: KONUT FAZLASI KALMADI
Kısa Dalga'da yer alan habere göre konu ile ilgili açıklama yapan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, 1 2 yıl önce kentte 7 8 bin konut fazlası bulunduğunu, bunların tümünün satıldığını, kiraların tümünün de yükseldiğini ifade etti.
Kesimoğlu, 83 bin nüfuslu küçük bir şehir olduğunu belirterek "Birdenbire hormonlu bir büyümeyle karşı karşıya kalırsak mevcut sorunlarımız içinden çıkılmaz hal alan bir yumağa dönüşür. Devletin bu konuda bir politika üretmesi lazım" dedi.
KRT
İdare Mahkemesi, Akbelen ormanlarını kömür için kesmek isteyen şirkete ‘dur’ dedi!49 izlenme
Alevi sporcuya baskı yapan federasyon başkanına soruşturma108 izlenme
Aşı sırası karıştı! Kimlere, ne zaman ve nerede yapılacak?88 izlenme
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'den korkutan uyarı! "Yol kesip kimlik soruyor, ateş açıyorlar"70 izlenme
Maaş liginde dibi gördük19 izlenme
Muhittin Böcek'in durumu kötüye gidiyor! Kalıcı hasar var35 izlenme
Cemil Çiçek’in kızı ve damadı konkordato ilan etti!454 izlenme
Kanal İstanbul için bir ihale daha!77 izlenme
Mansur Yavaş’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yapay zekâ ile hazırladığı video, sosyal medyada büyük ilgi gördü
"ABD'de Bilal Erdoğan'a da soruşturma açılma ihtimali var!"
İran'ın, Katar ve Irak'taki ABD üslerine düzenlediği füze saldırısının yeni görüntüleri
Vatandaşların Ali Erbaş'a tepkileri dinmiyor! ‘Atatürk’e lanet okuyanın kanından şüphe ederim!’