Çanakkale’de, Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde deprem konulu bir konferans veren deprem uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, 1915 Çanakkele Köprüsü’nün fay hatlarının üzerine yapıldığı uyarısında bulundu.
Prof. Dr. Doğan Perinçek, şöyle konuştu;
* Yıldız Teknik üniversitesinde görevli olduğum dönemde Çanakkale Boğazı’nın oluşumunu çalışmak üzere TÜBİTAK’tan bir proje almıştık. Bu projede görevli rahmetli Prof Dr. Erkan Gökaşan arkadaşım denizde, ben de ekipteki diğer meslektaşlarımız ile karada çalışmıştık.
* Gökaşan arkadaşım boğazdan geçen fayları sismik kesitlerde gözlemledi ve haritaladı. Yapımı süren Çanakkale Boğaz Köprüsü söz konusu fayların üzerine yapılıyor. İstanbul’daki boğaz köprüleri Kuzey Anadolu Faylarının kuzeyinde kalıyor. Çanakkale’deki faylar ise köprü eksenine dik olarak deniz içinde köprünün altından geçiyor.

Fotoğraf: İHA
“AKTİF HALE GELİYOR MU ENDİŞESİNİ DOĞURDU”
Söz konusu makalelerin köprü yapımına başlanmadan, yıllar önce yayınlandığını söyleyen Perinçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
* Bu faylar bugün pasif gibi gözüküyorlar. Fakat üç yıl önce Çanakkale Boğazı’nın Ege Denizi girişinde bir seri deprem oldu. Bu da bende ‘faylar aktif hale mi geliyor?’endişesini doğurdu.
* Arkadaşımızın yaptığı çalışma İngilizce, benim karada yaptığım çalışmalar ise Türkçe olarak köprü inşaatı başlamadan yıllar önce yayınlandı. Umarım köprüyü yapan firma bu makaleleri okuyup dikkate almıştır.
* Bir özeleştiri yapmak istiyorum. Oradaki çalışmaları bir yerli firma yapıyorsa korkarım o makalelerden haberleri bile yoktur.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/depremuzmanindankorkutanuyaricanakkalekoprusufayustunde5643670/
İşte Kızılay üzerinden vergi kaçırarak Ensar Vakfı'na 8 milyon dolar aktaran Başkent Gaz'a vergi incelemesi için son tarih94 izlenme
Bandrol ihalesinin Berat Albayrak'ın arkadaşına verildiği ortaya çıktı!175 izlenme
Ekonomide çizilen pembe tabloyu dağıtan 'pembe dosyalar'31 izlenme
Yandaş dernek izinsiz para toplayacak!61 izlenme
Kültür Bakanlığı'ndan skandal karar! Nâzım Hikmet’in Kuvayimilliye Destanı halk kütüphanelerinden kaldırıldı21 izlenme
“Yaralı ve ölüm kayıtlarında adı yok, bedeni yok”63 izlenme
İstanbul’daki sır ölüm ile ilgili iki yeni gelişme96 izlenme
‘AKP’nin fetvacısı’ Hayrettin Karaman bu kez de Google fetvasıyla gündemde53 izlenme
Tutuklanan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe'yi komşuları anlattı: "Sabah evinden tek başına yürüyerek işe giderdi"
Büyükşehirleri kaybeden AKP'den yeni hamle!
Genç kadından ‘telefonu çıkarın’ isyanı! 'Kendi maaşına zam üstüne zam yapıyor. Z kuşağı bunları görüyor, hiçbiri oy vermeyecek!'
İstanbulluların yüzde 79'u kirasını ödeyemiyor!