Anasayfa1
14 Aralık 2025 ( 6 izlenme )
Reklamlar

Depremde 55 kişi can vermişti! Reyyan Apartmanı davasında tutuklu tek sanık da tahliye edildi


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 55 kişinin can verdiği Reyyan Apartmanı’na ilişkin 6’sı kamu görevlisi 10 kişinin, 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tutuklu tek sanık olan müteahhit Muhammet Karaaslan (61) tahliye edildi.


6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Reyyan Apartmanı’nda 55 kişinin hayatını kaybetti, 9 kişi ise yaralandı. Soruşturma sürecinde alınan bilirkişi raporunda binaya 6 ile 8 ton ekstra yük binmesine neden olan kaçak kat yapıldığı belirlendi. Başlatılan soruşturmanın ardından 6’sı kamu görevlisi 10 kişi hakkında Kahramanmaraş 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın 9’uncu duruşmasına, tutuklu sanık müteahhit Muhammet Karaaslan ile tutuksuz sanık statik proje müellifi Harun Gümüşer (51), taraf avukatları ile binada yakınlarını kaybedenler katıldı. Tutuksuz sanıklar fenni mesul Mesut Vahit Kazancı (71), kaçak katı yaptığı öne sürülen Nasuh Atılgan (51), Kahramanmaraş Belediyesi proje ve yapı kontrol biriminde görevli Ahmet Tüfekçi (45), Ali Gemci (47), Hacı Mehmet Güner (58), Melike Özdemir (45), Nuri Hakan Erşahan (46) ve Oğuzhan Arabacı (36) duruşmaya katılmadı.

55-kisinin-oldugu-reyyan-apartmaninin-d-1062858-315338.jpg

SAVCI TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINI İSTEDİ!

Sanık Muhammet Karaaslan suçlamaları reddederek tahliyesini talep etti ve “Raporlarda kaçak katın varlığı ve bu katı benim yapmadığım tespit edildiği halde uzun zamandır tutukluyum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandı. Harun Gümüşer de önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek suçlamaları reddetti. Binada yakınlarını kaybeden yurttaşlar ise sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı ise, verdiği mütalaasında Muhammet Karaaslan'ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, sanığın kaçma saklanma şüphesi, dosyadaki mevcut delil durumu dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

55-kisinin-oldugu-reyyan-apartmaninin-d-1062856-315338.jpg

TUTUKLU SANIK KALMADI!

Mahkeme heyeti, dosyada delillerin büyük ölçüde toplanmış olması, toplanmamış deliller itibarıyla delil karartma şüphesinin ve sanığın kaçma ve saklanma şüphesinin, mağdur ve tanıklar üzerinde baskı girişimde bulunma şüphesinin bulunmadığının değerlendirilmesi, sanığın tutuklulukta geçen süresi, azami tutukluluk süresinin dolmuş olması, tutuklamanın tedbir niteliği, tutuklama tedbirinden beklenen yasal faydanın bu aşamada adli kontrol tedbirleriyle de sağlanabilecek olması gerekçesiyle Karaaslan’ın tahliyesine hükmetti. Dava 15 Mayıs 2026’ya ertelenirken söz konusu tahliye ile birlikte dosyada tutuklu sanık kalmadı.

halktv.com.tr

Kaynak:DHA

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ünlü ekonomist Steve Hanke'den Erdoğan'a enflasyon tepkisi: 'Sahtekârlığından başka bir şey değil' Uğur Mumcu suikast sanığının avukatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı oldu Gri pasaport skandalıyla ilgili sorular yanıtsız kaldı! "Zamana yayarak soruşturmaları çürütüyorlar" Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri 'eylem yasağı' nedeniyle gözaltında, iktidar yandaşı Anadolu Gençlik Derneği üyeleri serbestçe eylemde!