Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri 11 ili yerle bir etti, binlerce cana mal oldu. Depremin yıkımını en çok yaşayalar ise depremden önce de yokluk içinde yaşayanlar hissetti.
Onlardan biri Osmaniye’nin Kadirli ilçesi Şehit Mehmet Delikuş Mahallesi’nde yaşayan Hacer Artıkarslan.

"BU EV YIKILIRSA DURACAK YERİMİZ YOK..."
Depremlerinde ağır hasar alması nedeniyle yıkım kararı verildiğini, gidecek yerlerinin olmadığını, TOKİ’den ev alacak maddi güçlerinin de bulunmadığını, bu yüzden ne yapacaklarını bilmediklerini ifade eden Artıkarslan dertlerini şu sözlerle aktardı:
"Kahramanmaraş depreminde evimiz ağır hasar aldı. Her yeri yıkık dökük, cam, çerçeve hiçbir şey yok. Biz ne yapabiliriz? Bizim eve yıkım kararı alındı. Bizim bu ev yıkılırsa duracak yerimiz yok. Kira verecek yerimiz yok.

"ALDIĞIMIZ BİZE YETMİYOR, ÇARESİSİZ..."
Sosyal yardımlaşmadan bin 100 lira para alıyorum, beyim engelli maaşı alıyor, bize yetmiyor. Geçinemiyoruz, yani bir şeyimiz yok bizim. Gidip gelecek bir yerimiz yok, duracak yerimiz yok.
TOKİ’ye yazılsak onu da alamayız çünkü paramız yok. Çalışıp da verecek imkanlarımız yok. Ben hastayım, beyim KOAH hastası. Ben şeker hastasıyım, tansiyon hastasıyım, astım hastasıyım. Yapabileceğim hiçbir şey yok, çok zor durumdayım.
"HER GECE SABAHLARA KADAR DÜŞÜNÜYORUM..."
İyi değilim, her gün her gece sabahlara kadar düşünüyorum, ne yapabilirim, nereye gidebilirim? Yapabileceğim bir şey yok. Ev yıkılırsa ne yapabilirim, nereye gidebilirim?
Yerine ev yaptırmazlar bize. Biz destek istiyoruz sadece. Yok, çaremiz yok, sokakta mı kalalım? Sokağa mı düşelim, nereye gidelim? Elimiz kolumuz bağlı. Her yer yıkık dökük. Çok reziliz."
Sözcü
İzmir'deki fazia göz göre göre gelmiş! Sokaktaki esnaf anlattı: "Daha önce biriken suyun kaynadığını gördüm"32 izlenme
Diploma iptali kararı 55 gün sonra İmamoğlu’na iletildi35 izlenme
Vahim iddia! Pandemi nedeniyle kirasını ödeyemedi, bayılana kadar dövüldü!75 izlenme
Ceza alsa bu kadar hapis yatmayacaktı: Aykut Erdoğdu İBB Davası'nda sordu! "İddianız varsa somut delil gösterin"13 izlenme
İzmir’de de ‘Askıda fatura’ uygulaması başlıyor!72 izlenme
AKP’li başkan Boğaziçi direnişine selam gönderen CHP’li üyeyi salondan kovunca ortalık karıştı, CHP'li ve İYİ Parti'li üyeler salonu terketti!79 izlenme
Alper Gezeravcı, tüm astronotları arkasına alarak Uluslararası Uzay İstasyonu‘nda yaptığı ilk konuşmasında bir kez daha “Atatürk” dedi40 izlenme
Muharrem İnce: Buradan uyarıyorum...1288 izlenme
Dolar dolar olalı, Trump da Trump olalı böyle protesto görmedi !
Skandal! SGK hasta bilgilerini 65 bin TL’ye sattı!
Erdoğan Suudi Arabistan'a toz kondurmadı: "Nefret siyasetinin kardeş ülkeleri hedef alması..."
Ümit Özdağ'dan PKK iddiası: Sürecin nereye gideceğini açıkladı