Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) Genel Başkanı Deniz Ezer'in Antakya'daki bir okuldan paylaştığı görüntüler depremzede öğrencilerin güvenlikten ve nitelikten yoksun koşullarda eğitime devam etmeye çalıştıklarını gözler önüne serdi.
Sendikanın Genel Başkanı Ezer, sosyal medya hesabından paylaştığı videolarla "Üç yılın sonunda hâlâ geçici çözümlerle, plansızlıkla ve ihmalle karşı karşıyayız" dedi.
Ezer, depremin ardından geçen 3 yılın ardından öğrencilerin hala sağlıklı bir eğitim ortamına sahip olmadığını paylaştığı görüntülerle aktardı. Ezer'in paylaştığı görüntülerde öğrencilerin çevresinde güvenlik önlemi alınmayan kazı çalışmalarının yanından geçerek okula gittiği görülüyor.
Ezer, Öğrencilerin can güvenliğinin olmadığına dikkat çekerek, kış koşullarında ısınma sorunu yaşadıklarının altını çizdi. Öğrencilerin fiziki olarak sağlıksız ve tehlikeli okullarda eğitimlerini sürdürdüklerini söyleyen Ezer, öğrencilerin okullara ulaşımının dahi zorlaştığı koşullarda eğitimöğretime devam etmeye zorlandıklarını belirtti.
Sosyal medya X hesabından videolu bir paylaşım yapan Ezer'in paylaşımı şöyle:
"6 Şubat depremlerinin üzerinden 3 yıl geçti. Ancak aradan geçen bunca zamana rağmen, çocuklarımız hâlâ nitelikli, güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamına kavuşabilmiş değildir.
Üç yıldır öğrencilerimiz;
Can güvenliğinin olmadığı,
Isınma sorunu yaşanan,
Fiziki olarak sağlıksız ve tehlikeli okullarda,
Trafik karmaşası nedeniyle okullara ulaşımın dahi zorlaştığı koşullarda eğitimöğretime devam etmeye zorlanmaktadır.
Defalarca kez farklı okulların önünde açıklamalar yaptık. Çekilen videolarda da açıkça görüldüğü üzere Antakya ilçesinde onlarca okul benzer durumdadır. Bu görüntüler geçmişe ait değildir; videolar bugün çekilmiştir.
Burası Antakya ilçesi Vali Utku Acun İlkokulu iki hafta süren sömestr tatili boyunca herhangi bir kazı çalışması yapılmamış, okul açılıp öğrenciler ders başı yaptıktan sonra kazı çalışmaları başlatılmıştır. Çocukların okula devam ettiği bir dönemde, okul bahçesinde ve çevresinde yapılan bu çalışmalar ciddi bir can güvenliği riski oluşturmaktadır.
Üç yılın sonunda hâlâ geçici çözümlerle, plansızlıkla ve ihmalle karşı karşıyayız. Yaralar sarılmamış, sorunlar kalıcı biçimde çözülmemiştir. Çocuklarımız dezavantajlı koşullarda eğitimöğretim görmeye devam etmektedir.
Bu tabloyu kabul etmiyoruz.
Çocuklarımızın yaşam hakkı ve eğitim hakkı ertelenemez.
Yaşanan bu ihmali ve sorumluluk almayanları tüm kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bizde kriz filan yok’ açıklamasına, İnce’den yanıt!977 izlenme
Tepkiler çığ gibi! AKP kongresi müzisyenleri isyan ettirdi!85 izlenme
Polislerin 'genç kadınlara ulaşmak için GBT yaptığı' iddiası Meclis gündeminde34 izlenme
Aylardır video yasağı vardı, Sedat Peker ne zaman video çekeceğini açıkladı!69 izlenme
İşte memurların zamlı Ocak maaşı: Görevdeki tüm memurlar için tek tek hesaplandı51 izlenme
Deprem felaketi için 'Allah'ın kırbacı' demişti: AKP'li Ergüder Aksoy için 'takipsizlik' kararı!39 izlenme
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden savunma: Polis ‘aşağı bak’ değil, ‘aşağıdan’ dedi85 izlenme
İktidarın beceriksizliğini 'ekonomiye saldırı' bahanesi ile saptırmaya çalışmasını iki dakikada çürüten video !139 izlenme