Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından bölgeye Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağmaya devam ediyor.
Ancak yıkım çok büyük bir alanı ve çok fazla insanı kapsıyor. Yetkililerin koordinasyonsuzluğu nedeniyle de depremzedelerin temel ihtiyaçlarının temini noktasında hala istenen seviyeye ulaşılabilmiş değil.
POWERBANK, YORGAN, BEBEK BEZİ...
Afet bölgesinde bulunan bir yardım gönüllüsü bölgedeki acil ihtiyaçların ne olduğunu anlattı. Gönüllü vatandaş öncelikli ihtiyaçların, “Powerbank, yorgan, bebek bezi ve kadın hijyen ürünleri” olduğunu söyledi.
Bölgeye elektrikli ısıtıcı gönderildiğini belirten gönüllü, depremin etkilediği birçok ilçeye hala elektrik verilemediğini hatırlatarak bu yardımların bir faydasının olmadığını kaydetti.
Bu nedenle de powerbanklerin çok önemli olduğunun altını çizen gönüllü vatandaş, insanların su ve tuvalet problemi yaşadığını aktardı.
Yeniçağ
AKP'li belediyelerden İBB'nin iftar çadırlarına engel! Zabıtalar arasında arbede çıktı, polis müdahale etti36 izlenme
Zehra Kınık yine 'para konuşsun' dedi17 izlenme
Uçuyoruz! Euro 20 TL'nin, dolar 18 TL nin üzerine çıktı!45 izlenme
Antalya’daki ‘iştirak şirketi’ kavgasında yeni iddialar!80 izlenme
Şanlıurfa’da toplanıp siyah tevhid bayraklarıyla şeriat çağrısı yaptılar!39 izlenme
Aytun Çıray'dan bomba açıklama! 'Umrenin bedelini ödüyoruz! Türkiye’deki virüs, S. Arabistan virüsünün gen haritasına uygun!'107 izlenme
Sağlıkta 1 Ocak şoku: Borcu olan hastanelere gidemeyecek10 izlenme
Tasarruf, AKP çalışanlarını da vurdu27 izlenme
Vali’nin arama tiyatrosu
Gazeteci Tolga Şardan'a tahliye kararı
Orta Doğu ve Afrika'ya ihracat yapıyordu: Bisküvi devi icralık oldu bir tane alıcısı çıkmadı
Yaşlı kadın: "Deniz Gezmiş'lerin arkadaşları ile beraberliğim var, gördüm. Onlar ayağa kalktığı zaman biz onları yadırgıyorduk Amerika ile uğraşıyorlar diye. Şimdi bakıyorum onlar doğru söylüyormuş"