Home
11 Şubat 2023 ( 43 izlenme )
Reklamlar

Depremzedeler acil bunları bekliyor! İşte ihtiyaç listesi


Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından afet bölgesine giden yardım gönüllüsü bir vatandaş, bölgedeki acil ihtiyaçların, “Powerbank, yorgan, bebek bezi ve kadın hijyen ürünleri” olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından bölgeye Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağmaya devam ediyor.

Ancak yıkım çok büyük bir alanı ve çok fazla insanı kapsıyor. Yetkililerin koordinasyonsuzluğu nedeniyle de depremzedelerin temel ihtiyaçlarının temini noktasında hala istenen seviyeye ulaşılabilmiş değil.

POWERBANK, YORGAN, BEBEK BEZİ...

Afet bölgesinde bulunan bir yardım gönüllüsü bölgedeki acil ihtiyaçların ne olduğunu anlattı. Gönüllü vatandaş öncelikli ihtiyaçların, “Powerbank, yorgan, bebek bezi ve kadın hijyen ürünleri” olduğunu söyledi.

Bölgeye elektrikli ısıtıcı gönderildiğini belirten gönüllü, depremin etkilediği birçok ilçeye hala elektrik verilemediğini hatırlatarak bu yardımların bir faydasının olmadığını kaydetti.

Bu nedenle de powerbanklerin çok önemli olduğunun altını çizen gönüllü vatandaş, insanların su ve tuvalet problemi yaşadığını aktardı.

Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Vali’nin arama tiyatrosu Gazeteci Tolga Şardan'a tahliye kararı Orta Doğu ve Afrika'ya ihracat yapıyordu: Bisküvi devi icralık oldu bir tane alıcısı çıkmadı Yaşlı kadın: "Deniz Gezmiş'lerin arkadaşları ile beraberliğim var, gördüm. Onlar ayağa kalktığı zaman biz onları yadırgıyorduk Amerika ile uğraşıyorlar diye. Şimdi bakıyorum onlar doğru söylüyormuş"