
Danimarkalı deniz taşımacılığı şirketi DFDS A/S özel sermaye fonu Actera ve Esas Holding’in neredeyse tamamına sahip olduğu U.N. RoRo’nun yüzde 98.8’ini, finansal borçlar düşüldükten sonra 950 milyon euro hisse değeri üzerinden satın aldı.
U.N. RoRo Mart ayında hisselerinin yüzde 57.7’sinin halka arzına yönelik taslak izahname yayımlamıştı. Şirkette Actera ve Esas Holding’in toplam yüzde 98.8 payı bulunuyordu.
DFDS tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre satın almanın Haziran ayında tamamlanması bekleniyor.
Şirket, U.N. RoRo ile Akdeniz’deki varlığını genişletmek istiyor.
DFDS’nin CEO’su Niels Smedegaard “U.N. RoRo’nun satın alınmasıyla, operasyonel olarak Kuzey Avrupa’ya benzeyen Avrupa’nın en cazip taşıma pazarlarından birine girmiş bulunuyoruz” dedi.
U.N. RoRo’nun CEO’su Selçuk Boztepe, “Yeni hissedarımızın getirdiği uzmanlığın, kombine ağ yeteneklerinin ve mali gücün U.N. RoRo’ya Türk ihracatçılarının ve uluslararası lojistik şirketlerinin rekabet gücünü artırmasını sağlayacağından eminim” dedi.
TürkiyeAvrupa arasında RoRo gemileri ile intermodal taşımacılık yapan U.N. RoRo’nun halihazırda yılda 322,000 araç kapasiteli 12 gemiden oluşan filosu bulunuyor. U.N. RoRo, Türkiye ve AB arasında Akdeniz’de beş yük taşımacılığı güzergahı işletiyor. Dört güzergah İtalya’ya ve bir tanesi Fransa’ya bağlanıyor.
REUTERS
'İstanbul Senin' soruşturmasında 4 kişiye tutuklama6 izlenme
Sedef Kabaş hakkında yeni gelişme: Tutukluluğuna itiraz edildi!36 izlenme
İnternete rekor zam geldi! İşte milyonlarca kullanıcının ödeyeceği fatura32 izlenme
Atatürk'süz Sayıştay! Toplantı odasında dikkat çeken ayrıntı!1765 izlenme
Gündemdeki soru: AA'daki ertelemenin İstanbul seçimiyle bağlantısı ne?74 izlenme
Ukrayna İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel askeri birim olan Azov Taburu Rus askerlerini imha etti!189 izlenme
Ülkeye giren GDO’lu ürün miktarı bilinmiyor!261 izlenme
7 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan şahsa beraat!152 izlenme