Ankara'da polis baskınlarıyla gündeme gelen Somali restoranı SAAB'ın işletme sahibi Muhammed İsa Abdullah'ın sınır dışı edilmesine karar verildi.
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından duyurduğu paylaşımda, "Bugün Somalili Mohamed ABDULLAHI için sınır dışı kararı çıktı. Ülkesine dönerse ölüm tehlikesi var!" dedi.
Ankara Kızılay’da Somalililer tarafından işletilen ve daha önce polis baskısı nedeniyle tabelasını defalarca değiştiren Saab Cafe’nin işletme sahibi Muhammed İsa Abdullah'ın sınır dışı edilmesine karar verildi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran HDP'li Gergerlioğlu paylaşımına İçişleri Bakanlığı'nı da ekleyerek şu ifadeleri kullandı:
"Suçu Kızılay'da yasalara uygun "Saab" lokantasını işletmekti! Polisler "Kapat burayı"dedi, ırkçı ve ayrımcı her muameleye uğradı. Bugün Somalili Mohamed ABDULLAHI için sınır dışı kararı çıktı. Ülkesine dönerse ölüm tehlikesi var!"
ODTÜ Forum, paylaşımında; "Gerekçesiz ve ırkçı polis baskınlarının ardından, SAAB restoranın sahibi Mohamed Abdullahi için sınır dışı kararı verildi." dedi.
HAK İnisiyatifi ise konu ile ilgili yaptığı paylaşımda, "Kızılay’da Saab Lokantasını işleten ve bir süredir polislerin keyfi muamelesi ile taciz edilen, Somali’li Mohamed Abdullahı için sınırdışı kararı verilmiştir. Bu, işkence ve ölüm tehdidi altındakilerin geri gönderilmeme ilkesine aykırı ve keyfi bir karar olup derhal vazgeçilmelidir" ifadelerine yer verdi.
Gerçek Gündem
İlk 10'a girdik! Aylar sonra toplam vaka sayısını açıklayan Türkiye'nin dünya sıralaması değişti!101 izlenme
Meral Akşener: Partimin başındayım131 izlenme
Muharrem İnce: Hazır olun bayramdan sonra tekrar yollara düşeceğiz34 izlenme
İsrailli gazeteciden skandal sözler! "Çeyrek finalde penaltılarla Hamas'ı ve yarı finalde İran'ı mağlup ettik. Finalde ise Türkiye var"93 izlenme
Zübük romanının gerçek hali! Eski AKP’li belediye başkanının evine aile boyu baskın31 izlenme
İtirafçının sosyal medya hesabındaki ölüm mesajı: Narin'in babasını da takibe almış218 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Hasta sayısı 308.069’a, vefat sayısı da 7.711’e yükseldi!78 izlenme
Soma’daki engelli madenci '525 lira maaş bağladılar, eşime pazar parası veremiyorum; bu mudur adalet?'60 izlenme