İlerleyen günlerde maske stoklarının yetmemesi ihtimali üzerine harekete geçen yetkililer, hastanenin terzihanesinde yaptıkları deneme üretiminde başarı sağladı.

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ümit Aksoy, deneme üretiminde başarılı olmalarının ardından seri üretime geçtiklerini belirterek, ‘’Hastanemizin maske ihtiyacını terzihanemizden karşılıyoruz. Maske basit bir tıbbi malzeme ancak şu sıralar bulunmasının biraz daha zor. Maskenin yokluğu çok önemli bir boşluk olacak. Onun için biz de kendi hastanemizde her gün 1000 maske üreterek bu ihtiyacı karşılıyoruz. Burada hastane müdürümüz ve diğer yetkililerimizin büyük başarısı var. Terzi arkadaşlarımızın da özverili çalışmasıyla, bu ihtiyacımızı artık kendimiz karşılıyoruz" dedi.

KAMU KAYNAKLARINDA TASARRUF SAĞLADI
Hastane Müdürü Mustafa Ergun, dünyada yoğun talep gören maskenin Türkiye'de üretiminin şu an için yeterli olduğunu belirterek, ileride yaşanacak maske bulma sıkıntısı ihtimaline karşı kendi önlemlerini aldıklarını ifade etti. Artan fiyatlar nedeniyle tasarrufu da elden bırakmamak gerektiğini belirten Ergun, kamu kaynaklarını israf etmek istemedikleri için de böyle bir yolu seçtiklerini söyledi.

https://www.gercekgundem.com/guncel/165102/devlethastanesistokcularakarsikendimaskesiniuretiyor
İliç’te köylüler içme suyunu kullanmıyor: "Ne kadar saklarsa saklasınlar, 11 senedir yediğimiz zehir bizim"42 izlenme
Doğadan salep toplayan 2 kişiye para cezası!103 izlenme
200 milyon yıllık oluşum sonrası meydana gelen vadide yol için 17 bin ağaç kesilecek!131 izlenme
Diyaliz faciasında ölü sayısı artıyor28 izlenme
İYİ Parti'de bir istifa daha: İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir partisinden istifa etti17 izlenme
Kamuda görev zararı yılı33 izlenme
Deprem bölgesine 26 katlı bina diken milletvekili inceleme heyetine girdi29 izlenme
AKP'li vekilin oğluna kıyak atama!175 izlenme