AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın seçim kampanyasına destek olmak amacıyla İstanbul'a giden AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'ye Buca Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç'un eşlik etmesinin abesle iştigal olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Kaymakam Bey, 31 Mart seçimleri öncesi Karabağlar Kaymakamlığından istifa ederek, AKP Karabağlar belediye başkan aday adayı oldu. Aday gösterilmeyince de Buca Kaymakamlığı'na ataması yapıldı. 31 Mart sürecinde İzmir'de Nihat Zeybekçi'nin peşinden ayrılmamıştı. Şimdi de tutmuş AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ile birlikte İstanbul'a seçim çalışmasına gitmiş! Bu, en kibar ifadeyle kendini bilmezliktir. Kaymakam bey bir karar vermelidir! Ya AKP'ye üye olup siyasetini yapacak ya da devlet adamlığının bilinci, saygınlığı ve terbiyesi içinde kamu görevini yerine getirecek” dedi.
’23 HAZİRAN'DA BU İŞ BİTECEK’
Bakan, sözlerine şöyle devam etti:
‘Partisinin il ilçe başkanlarını atayan, belediye başkanlarını, milletvekillerini belirleyen aynı kişi; illerin valilerini, kaymakamlarını, emniyet müdürlerini, üniversite rektörlerini de atarsa ortaya bu sonuç çıkar. AKP neferliği bütün vasıflarının, görev ve sorumluluklarının önüne geçer. AKP'nin liyakatı bitirip sadakatı esas alan bir devlet yapılanması kurması, hem toplumda hem de devletin tüm kurumlarında yozlaşmaya ve çürümeye sebep olmuştur. Kaymakamların, valilerin seçim çalışmalarında partizanca davranmaları bunun sonucudur. Ordu Valisi ve Buca Kaymakamı örnekleri bu çürümüşlüğü ve teslimiyeti gözler önüne seriyor. AKP'nin 17 yıllık iktidarının sonucu; siyasette, kamuda yozlaşma ve çürümedir. İnanıyoruz ve biliyoruz 23 Haziran'da bu iş bitecek! İyileşme ve değişim İstanbul'dan başlayacak, her şey çok güzel olacak’ diye konuştu.
İmamoğlu'na destek için ABD'de sokağa çıktılar33 izlenme
Türkiye bunu da gördü: Askıda ibadet22 izlenme
CHP'li Karabat'tan "casusluk" iddianamesine karşı Süleyman Soylu belgeli yanıt25 izlenme
İstanbul için isimleri geçen iki AKP'li Tevfik Göksu ve Ergün Turan, TOKİ'ye borç taktı46 izlenme
Eskişehir halkı Cengiz'e karşı harekete geçti! 2 mahallede yapılmak istenen siyanürlü altın madeninin iptali için imza kampanyası başlatıldı49 izlenme
Jet yükseliş! AKP’li yöneticiye kıyak üstüne kıyak!58 izlenme
Açılışını Erdoğan yapmıştı, CHP’li başkan kapattı!121 izlenme
Metin Akpınar yıllar öncesinden bugünleri bakın nasıl anlatmış !5792 izlenme
'PKK'lı teröristler için af hazırlığı başladı' iddiası: "Kasım ayında Meclis'e gelebilir"
AKP’li eski vekil zehir zemberek açıklamayla istifa etti!
'Metro inşaatları durdu, paralar buhar oldu' iddiasına İBB'den açıklama: "65 kilometre yapıldı, 62 kilometre yapılıyor"
AKP'li belediyelerin harcamaları 'ticari sır'mış!