Bunun üzerine 31 Mart seçimlerini kazanarak belediye başkanı olan CHP'li Ömer Çodar olaya tepki gösterdi.
Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre Çodar, söz konusu binanın kamu malı olduğunu belirterek ihalesiz biçimde hiç kimsenin kullanamayacağını ve peşkeş çekilemeyeceğini ifade etti.
Codar, olayı CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven'e iletti. Keven'in hukuksuz yerleşimi Meclisin gündemine taşıma çabaları boşa çıktı.
Meclisten sonuç alamayan Keven, olayı Yozgat Valisi Kadir Çakır'a anlattı. Çakır, olayla ilgili inceleme başlatacağını söyledi ancak son çıkan kararname ile Çakır İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu'na atandı.
Saygı Öztürk'e konuşan Belediye Başkanı Çodar, “AKP İlçe Başkanlığı'nı gördüğümüz kadarıyla devlete ait binadan kimse çıkaramıyor. İncelemesoruşturma açılmışsa şimdiye kadar çoktan bitmesi gerekirdi. İşin garibi tüm şikayetlerimize rağmen bu bina halen AKP ilçe Başkanlığı tarafından gasp edilmiş bir şekilde kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.
Çodar sözlerini şöyle tamamladı:
“Çayıralan Belediye Başkanı olarak Yozgat PTT İl müdürlüğüne resmî yazı yazarak söz konusu binanın İhale Kanunu gereği kiraya verilecekse veya satılacaksa belediye olarak talip olduğumuzu, binayı almamız halinde birinci katını kütüphane, ikinci katını misafirhane yapmak istediğimizi belirttim. Bunu da PTT yetkililerine söyledim. Açıkçası, bu bina, Çayıralan AKP İlçe Başkanlığı tarafından yasal olmayan bir şekilde kullanılıyor.”
https://halktv.com.tr/gundem/devletinmalidenizakppttbinasinatasindi428057h
‘Uzaklaşma zamanım geldi’ diyen Reza Zarrab çiftliğini devretti37 izlenme
TÜSİAD'ın adliyedeki görüntüsü AKP'yi böldü mü?22 izlenme
Yandaşlar olacakları çarpıtarak yansıtıyor 'Cumhurbaşkanını Lahey'de yargılamak için oyun kuruluyor'311 izlenme
Dilan ve Engin Polat'ı ikinci kez yakan hata ortaya çıktı45 izlenme
Müjde ! Fransa'dan 5 Bin 700 Ton karkas et ithal edilecek !481 izlenme
AKP'den 'Dünya Çevre Günü' açıklaması Çevre bize emanet!75 izlenme
Deprem anında Marmara Denizi'nin ortasından çıkan beyaz duman dikkatleri çekti40 izlenme
TÜSİAD yöneticileri Orhan Turan ve Ömer Arif Aras hakim karşısında37 izlenme