İktidara geldikleri günden bu yana Cumhuriyet mirası fabrikaları özelleştirip Hazine'ye ait arsa ve arazilerin satışına yönelen iktidar şimdi de ormanlardaki dikili ağaçların satışını hızlandırdı. Binlerce ağacın satışı için hemen her gün düzenlenen ihaleleri kazanan firmalar parayı peşin ödemek yerine vadeli ödemeyi seçerse Merkez Bankası'nın yıllık yüzde 12'lik faiziyle taksitlere de bölebilecek.
Sözcü'de yer alan habere göre, yangınlar yüzünden orman varlığının önemli bölümü kül olurken Orman Genel Müdürlüğü kısa aralıklarla yaptığı dikili ağaç satışını Isparta, Çanakkale ve Kütahya orman bölgelerindeki satış ilanlarıyla sürdürüyor. Kütahya'da 63 bin 560, Isparta'da 53 bin 496 ve Çanakkale'de 5 bin 36 olmak üzere 3 ildeki ormanlardan toplam 117 bin 56 adet dikili ağaç ihale yoluyla satılacak.
MERKEZ FAİZİYLE
İhalede oluşacak fiyat üzerinden yapılacak ağaç başı ödemeler peşin ya da taksitli olabilecek. Çanakkale ve Isparta'daki ihalelerde ödemelere ilişkin ayrıntılı bilgi verilmezken en büyük satışın yapılacağı Kütahya'da taksitlendirme durumunda uygulanacak düşük faiz dikkat çekti. İhale ilanına göre ağaç bedelini vadeli ödemek isteyenlerin borcu yıllık yüzde 12 faizle taksitlendirilecek. Resmi yıllık enflasyonun yüzde 80'leri aştığı, ithal ağaç fiyatlarının sürekli değiştiği bir dönemde vadeli satışlara Merkez Bankası'nın gösterge faizi olan yıllık yüzde 12 faiz uygulanması kafalarda soru işareti bıraktı.

İhaleleri kazananlar ağaç başı ödemeleri peşin ya da taksitli yapabilecek.
Cumhurbaşkanı ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulunan avukat ifadeye çağırıldı38 izlenme
Rize ayakta: Valilik 'marjinal gruplar' diye çıkıştı20 izlenme
Yerli önünden geçemezken yabancılara konut satışında büyük artış!25 izlenme
Vatandaş, AKP'yi ve çevre katliamını mükemmel özetlemiş !185 izlenme
Resmen kepazelik ! İSPARK çalışanlarından Binali Yıldırım ‘tekmili !’138 izlenme
Pes dedirten hırsızlık! Tren raylarını çalarken suçüstü yakalandılar, serbest bırakıldılar!99 izlenme
Erdoğan'ın İstanbul korkusu! 'Açık söyleyeyim üzüldüm'692 izlenme
CHP zirvede AKP yokuş aşağı! İşte Cumhur'un erken seçimden kaçma sebebi24 izlenme
AKP'den CHP'ye geçen belediyede borç krizi: Yüzlerce kilo lop et kayıp!
Düzce Adliyesi 1999 depreminden sonra yapılmasına rağmen ciddi hasar gördü: Aynı müteahhit 9 hastane 11 adliye binası yapmış!
Narin Güran cinayetinde flaş gelişme! İtirafçının ahırında bulundu
AKP'li başkanın depremden 7 ay önce yaptığı konutlar yıkıldı, savunması 'pes' dedirtti! "Kaza yapacağız diye, trafiğe çıkmayalım mı yani?"