Dilan Polat'ın bir magazin programında "Günlük 750 bin lira harcıyorum" sözleri cezaevi sürecini başlattı. Lüks yaşamının her anını sosyal medyada paylaşan Dilan PolatEngin Polat çiftinin, sahibi oldukları şirketler üzerinde kara para akladığı iddia edildi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Polat çiftinin "Şirinler" yöntemiyle para akladığı ileri sürüldü. Peki 'şirinler' yöntemi nedir?

Gözaltına alınıp serbest bırakılan Müşavir Zümrüt Yerebakan, Polat çiftinin vergi cezasından kaçmak için malları ellerinden çıkarmaya çalıştığını iddia etti. Yerebakan, Polat ailesinin ellerindeki nakiti gayrimenkul üzerinden aklandığını da dile getirdi.
NTV'de yer alan habere göre Yerebakan, "Polatların Ataşehir'deki şirketinden çekler keşide ediliyordu. Bu çek bedellerinden avukat Ahmet Gün kendi komisyonunu aldıktan sonra çeklere konu paralar tekrar Polatlara dönüyor, gayrimenkul üzerinden sisteme girerek aklanıyordu" iddialarında bulundu.

Büyük miktardaki paranın küçük parçalara ayrılması, çekler ve başka finansal yöntemlerle dolaştırılması ve sisteme sokulması, kara para aklama da "Şirinler" yöntemi olarak biliyor. Uluslararası kara para tanımlarından Türkiye'ye geçen bu kavram, büyük paraların küçük parçalara ayrılması ve izinin kaybettirilmesi anlamına geliyor.

Yerebakan'ın verdiği bilgiler, aynı zamanda avukat da olan Ahmet Gün'ün esasında aklama sisteminin mimarı ve işletmecisi olduğuna dair kuşku yarattı. Polat ailesinin muhasebe işlerine bakan Gün, komisyon karşılığı çek keserek paranın sisteme girmesini sağlamış gibi gibi görünüyor. Çek kesmekteki amaç, nakit paranın başka kişiler üzerinden tahsil edilmesi. Hamiline kesilen çeklerde banka çeki getirene ödeme yapar ve veya kişi devredilebilir. Bu durumda farklı kişiler üzerinden para tahsilatı yapmak da kolaylaşır.

5549 sayılı Suç Gelirlerinin Önlenmesi,
213 sayılı Vergi Kanunu'na muhalefet
7258 Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet.
halktv.com.tr
Kuzey Kore’de covid-19 paniği40 izlenme
Herkes dün gece bu soruyu sordu301 izlenme
Şanlıurfa'daki saldırganının uzun namlulu silahıyla okulu bastığı ve öğretmeni vurduğu anların görüntüleri ortaya çıktı!179 izlenme
Bakan açıkladı: Türkiye’de ikinci corona virüsü vakası tespit edildi!119 izlenme
Merdan Yanardağ'ın tutukluluğuna itiraz reddedildi26 izlenme
Esnaf doların yükselişinden endişeli120 izlenme
Bir SGK darbesi daha: CHP’li belediyeye haciz başlatıldı24 izlenme
Falyalı'nın öldürüldüğü yerde Mustafa Söylemez'in montu bulundu!80 izlenme
Mecliste 'Yazlık Saray' tartışması! 'Yoksa içinde gizli bir şeyler mi saklıyorsunuz?'
3. havalimanı Erdoğan'ın dediği tarihte açılmayacak!
Hollanda'da bir ilk: Türk asıllı Huri Şahin belediye başkanı oldu
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Sandıkta hile yapılması mümkün değil!