Kara para aklama suçundan tutuklanan Dilan ve Engin Polat’a ilişkin soruşturma kapsamında yakalanan mali müşaviri Zümrüt Yerebakan, yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakıldı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından soruşturma başlattı. 24 şüpheliden yakalanan 12 kişi tutuklanırken 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Yakalama kararı olan mali müşavir Zümrüt Yerebakan bugün yakalandı. Yerebakan savcılık ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, yurt dışına çıkış yasağı uyguladığı Zümrüt’ü serbest bıraktı.
Haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialar bulunan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi”, “213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’na muhalefet”, “7258 Sayılı Kanun’a muhalefet” suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmada, Dilan ve Engin Polat ile yakınlarının tüm mal varlıklarına 12 Ekim’de el konulmasına karar verilmişti. Soruşturma kapsamında, Sulh Ceza Hakimliği’nce aralarında Dilan ve Engin Polat’ın da bulunduğu 14 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilirken, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Öte yandan sosyal medya fenomeni Banu Parlak’a ait güzellik merkezine yapılan silahlı saldırıya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler Dilan Polat, Engin Polat ve babası Sezgin Polat, “Birden Fazla Kişi Tarafından Birlikte Silahla Tehdit suçuna azmettirme” suçundan tutuklanmıştı.
Tele1
'Üçüncü havalimanı inşaatında 400 işçi öldü, torbayla gömdüler!'39881 izlenme
Asgari ücret zammını bırak, etiketlere bak28 izlenme
Faizinin yükü 9 ayda 142 milyarı aştı! TL'nin değer kaybı bütçe üzerindeki yükü daha da artıracak47 izlenme
Yine o şirket yine yeni bina yine yıkım…60 izlenme
Kapalıçarşı’da dolar paniği yaşanıyor18 izlenme
AKP iftarından sonra okul bahçesi çöplüğe döndü!196 izlenme
“Emine Erdoğan’ın kol saati, çakma değilse, 30 bin Euro’dan başlıyor”177 izlenme
Yalnız yaşayan 90 yaşındaki Rizeli Fatma Yılmaz, yakacak derdini çözmek için topladığı odunları sırtında taşıyor132 izlenme
MSB “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atan teğmenlere soruşturma açıldığı iddialarını yalanladı
Erdoğan'ın hemşehrilerinden WSJ'ye isyan! 'Kuyunun dibindeyiz!'
CHP'nin seçim vaatleri şekilleniyor "Asgari ücret 2200 TL olacak"
Müjdat Gezen’den ‘Kanal İstanbul’ tepkisi: "Oğlum siz bizi salak yerine mi koyuyorsunuz?"