24 Haziran seçimlerinden önce yeniden başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diploması tartışması, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’ne taşındı.
Diploma tartışmasını takip eden Oğuz Tolga ve Metin Güler, Türkiye’deki mahkemelerden ve Yüksek Seçim Kurulu’ndan bir sonuç alamayınca yeni bir aşamaya geçtiler. Ellerindeki belgeleri bir dava dilekçesi ile birlikte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne ulaştırdılar.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de dava dilekçesini ve eklerini inceledikten sonra 16 Temmuz 2018 günü Metin Güler adına bir belge düzenleyerek konuyu 32372/18 dosya numarası ile aldığını onayladı.
Sosyal medya hesaplarında bir kampanya başlatan Oğuz Tolga ve Metin Güler diploma tartışmasıyla ilgilenen vatandaşları kendilerine destek vermeye çağırdılar.
Bir de örnek dilekçe metni kaleme alan Tolga ve Güler, bu dilekçe metni AİHM’ne fakslanırsa, davanın öne çekileceğinin altını çiziyorlar.

Ali Yıldırım Berlin
https://odatv.com/diplomakavgasiavrupayatasindi18071845.html
İktidar askerleri siyaset yapmakla suçluyor! İşte AKP’nin gözbebeği emekli askerler!119 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan yeni video! "Karşımızdaki radikaller koalisyonu gözünü karartmıştır. Korkunç şeyler yapmaya hazırlar. İlk turda bitirelim"27 izlenme
TTB'den Sağlık Bakanlığı'na 16 maddelik uyarı! "Veriler açıklanmalı!74 izlenme
İndirim sevinci kısa sürdü! Akaryakıta dev zam göründü19 izlenme
Çöpte buldukları Türk bayraklarını temizleyip asan kocaman yürekli harika çocuklar!91 izlenme
Elektrik Mühendisleri Odası, yeni zamları hesapladı: Yüzde 73'lük artış!40 izlenme
İBB davasına özel heyet atamaları: HSK'dan kafaları karıştıran karar8 izlenme
AKP yandaşı Cem Küçük'ten tepki çeken sözler! 'Türkiye'de açlık, yokluk yok!'63 izlenme