Bu atamalar arasında en çok Egemen Bağış’ın Prag Büyükelçiliği’ne atanması konuşulmuştu. Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış’ın sosyal medyadan, “Söyleyecek çok söz var ama bir kerede söylersem yer yerinden oynar” demesinin ardından bu atamanın gelmesi dikkat çekmişti. Bağış'ın ataması 19 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanarak gerçekleştirildi.
Öte yandan kamuoyunda büyük tepki gösterilen kararnameden ayrıca iki atama ise hiç konuşulmadı. AKP öncesinde liyakata bakılan büyükelçi atamalarında artık “eş kontenjanın” da kullanıldığı anlaşıldı.
Anadolu Ajansı'nın yayınladığı Çavuşoğlu'nun görev yerlerini bildirdiği yeni atamalarda, evli diplomat çiftin yakın yerlere atandığı görüldü. Bu atama kapsamında Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’e atanan Büyükelçi Hasan Mehmet Sekizkök'ün eşi Aylin Sekizkök’ün de yaklaşık 250 kilometre ötedeki Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya atandığı ortaya çıktı. Atamalar henüz Resmi Gazete'de yayımlanmadı.
Son dönemde kamuoyunda çokça tartışılan Türkiye’nin yurt dışında temsil sorunu benzer atamalar sonrasında gündeme gelmişti.
Geçen yıllarda da ABD vatandaşı olan ve büyükelçi yapılmak için Türk vatandaşlığına geçirilen Merve Kavakçı’nın, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur Büyükelçiliği'ne atanması tepki çekmişti.
İşte AA'nın Dışişleri kaynaklı o haberi:

https://odatv.com/disisleribukafaylayonetiliyor30091958.html
İzmir’de 501 sağlık çalışanına corona virüsü teşhisi konuldu!75 izlenme
AYM üyesi Yıldırım’dan İçişleri Bakanı Soylu’ya ‘bisikletli’ yanıt!208 izlenme
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Doğan Aydal: "AKP imzaladığımız protokole uymamaya başladı. Biz artık Cumhur İttifakı’nda değiliz"62 izlenme
Şüpheli ölümler bitmiyor! Rusya'nın en büyük petrol şirketinin sahibi pencereden düşerek öldü43 izlenme
Afgan göçüne önlem: Yunanistan, Türkiye sınırına 40 km’lik çelik duvar ördü!51 izlenme
CHP Samsun İl Başkanlığı'ndan TÜİK yöneticileri hakkında suç duyurusu!37 izlenme
AKP'liler Erdoğan'ın boykot çağrısına uyup, İPhone telefonlarını kırmaya başladı !1293 izlenme
Fitness eğitmeni İstanbul'da tavuk döner yedi: Gözü bu hale geldi27 izlenme
Tüketiciye icra yağacak!
Seçil Erzan'ın yeni bir ses kaydı ortaya çıktı: "Hocaya da kâğıt vermiyorum, kesin alacağız parayı!"
İBB Meclisi İmamoğlu'na direniyor! Cumhur İttifakı yine reddetti!
Toplum Sağlığı Merkezi’nde görev yapan personelin tamamı koronavirüse yakalandı!