Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cami cemaatini AKP’nin mitingine götürmeyen 31 yaşındaki imam Yusuf Kılıç’a bir ceza daha verdiği ortaya çıktı.
Kılıç, İzmir Buca’da görev yaparken AKP İlçe Başkanlığı yöneticileri tarafından arandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Nisan 2023’teki İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı mitinge cemaatini getirmesi istendi.
Ancak Kılıç bu talebi kabul etmedi. Skandalın duyulmasının ardından Diyanet İşleri Bakanlığı, Kılıç hakkında hem soruşturma başlattı hem de 29 Mayıs 2023’te Buca’daki başka bir camiye sürdü.
İmam odasında yatan ve cami tuvaletinde banyo yapmak zorunda kalan Kılıç’a bir süre sonra bir telefon daha geldi. Arayan Diyanet yetkilisi “video çekmesini, AKP yöneticileri tarafından aranmadığını söylemesini ve özür dilemesini” istedi, ihraç etmekle tehdit etti. Kılıç bunu kabul etmedi, Gezi’ye damgasını vuran müezzin Fuat Yıldırım gibi “Ben din insanıyım yalan söylemem” dedi.

Diyanet İşleri Bakanlığı, Kılıç’ın “Toplumun din görevlilerine karşı duyduğu güven ve saygınlık zedelenmesine neden olduğunu, tavrının iyi niyetli olmadığını” öne sürdü. Hem “kademe ilerlemesinin durdurulması” cezası verdi hem de İzmir dışına sürdü.
Kılıç’ın yaşadıklarını anlattığı bir videonun sosyal medyadan yayılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı bir soruşturma daha açtı. Bu soruşturma kapsamında da 28 Ekim 2024’te Kılıç’a, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın imzasını taşıyan bir yazıyla kınama ile cezalandırıldığı iletildi.
BirGün
AKP kovmadan istifa etti, hemen muhalefete başladı25 izlenme
Güllü'nün kızının yeni mesajları ortaya çıktı: "Annemi öldüreceğim sonunda!"62 izlenme
CHP'li Günaydın: "İmamoğlu kaçma şüphesiyle tutukluyken Ünsal Ban’ı kim Türkiye’den uçurdu?"24 izlenme
Bakanlık 2020'den beri biliyormuş! Bakan Yanık: "Mağdur 2020’den itibaren kuruluşlarımızda kalıyor"49 izlenme
Elindeki bastonla AKP seçim arabasının önünü kesti: "Şuraya bak 200 lira bu!"51 izlenme
Ali Erbaş, Din Şurası'na kızı Merve'yi çağırmış: Davet edilen 'tek vaiz' Başkan’ın kızı oldu32 izlenme
Adana’da AKP binası önünde yapılan Gazze protestosuna polisten dehşete düşüren müdahale! Üzerine su döküp bir de tekmelediler!34 izlenme
Zeren Ertaş’ı andı, yurttan atıldı42 izlenme
İmamoğlu'nun yargılandığı 'YSK davası' yarın görülecek! Avukat Polat: Soylu davanın iddianamesini çürüttü
Yusuf Tekin İmamoğlu'na tazminat ödeyecek
Yurttan icra manzaraları: Cenazesi kaldırılırken icra geldi!
İngiliz The Times: "Cumhuriyetin kuruluşundan 100 yıl sonra Türkiye yine devasa bir değişimin eşiğinde"