Diyanet İşleri Başkanlığı, fahiş harcamalarına bir yenisini daha ekledi. OcakAğustos 2023 döneminde 29,9 milyar TL harcayan başkanlığın harcamalarında önemli yer tutan kitap basımı için kesenin ağzının bir kez daha açıldığı öğrenildi. Yurttaşa lüks ve şatafattan kaçınılması gerektiğini öğütleyen başkanlık, sıcakla renk değiştiren, altın varaklı Kuran bastıracak.
2023 yılındaki 36,4 milyar TL’lik bütçesi itibarıyla altı bakanlığı geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı, altın yaldızlı ve varaklı Kuran bastırmak için ihale düzenledi. İhale kapsamında 160 bin adet Kuran bastırılacağı belirtildi.
ÖZEL SİPARİŞ
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, ihalenin şartnamesinde yer alan ayrıntılar dikkati çekti. Bastıracağı Kuranların, sıcakla renk değiştiren kapaklı olmasını isteyen başkanlığın bazı özel talepleri, “Thinprint paper sınıfı altın yaldız, baskıyı parlak gösteren yüzeyi pürüzsüzperdahlı, pantone yaldız çift kompenantlı. Kapak: İthal Mukavva Üzeri Termo (sıcakla renk değiştiren), PVC Cilt Bezi Sıvama (SOMEGON Termo PVC Cilt Bezi veya Dengi)” şeklinde sıralandı. Toplam 160 bin adet bastırılacak kitaplar için özel bir şirketle el sıkışıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile şirket arasında özel sipariş Kuran basımı için 23 milyon 206 bin 900 TL’lik sözleşme imzalandı.
BASKIYA REKOR HARCAMA
Özel sipariş Kuran baskı ihalesi ile birlikte başkanlığın OcakAğustos 2023 dönemindeki toplam matbaa harcaması 150 milyon TL’ye ulaştı. Başkanlığın 2023 yılında gerçekleştirdiği bazı matbaa harcamaları, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına şöyle yansıdı:
2024 yılı takvimleri 44,15 milyon TL
Riyazü’s Salihin 4,8 milyon TL
Kuran Yolu Meali 4,2 milyon TL
Dini Değerler Serisi 1,13 milyon TL
Bulmacalarla Dini Bilgiler 848,3 bin TL
KRT
Muharrem İnce en kritik mesajını yine Nagehan Alçı aracılığıyla verdi108 izlenme
Pandemi sonrası borçları biriken esnaf canına kıydı...66 izlenme
Buca Belediyesi'ne operasyon: 25 gözaltı18 izlenme
Burdur'da diyaliz sonrası fenalaşmışlardı: 14 kişi entübe edildi32 izlenme
İktidarın konak sevdası27 izlenme
Şimşek, Erdoğan’ın kitabını okumamış41 izlenme
ABD Eylem Tok'u iade ediyor30 izlenme
Yeni Şafak yazarından çok konuşulacak seçim itirafı106 izlenme
Milli Eğitim Bakanlığı, 'Karma Eğitim'i kaldırmak için ilk adımı attı. Bakın hangi madde değişti!
Erman abi etap etap alıyor
BDDK Açıkladı: Cep telefonlarında kredi ve taksitlere yeni düzenleme
CHP'li Servet Ünsal, borsadaki manipülatörleri açıkladı: "Taşkesenlioğlu kardeşler ve Ünsal Ban yalnız değil"