Hemen her yıl on milyarlarca liralık harcamasıyla tepki çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılında da geleneği bozmadı. Başkanlığın ocak ayı harcamasının, genel bütçe kapsamındaki 41 kamu idaresinin 27’sinden fazla olduğu belirlendi. Diyanet’in yalnızca ocak ayında yaptığı harcama 10 milyar TL’ye dayandı.
Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin Ocak 2024 harcamaları belli oldu. Harcamalara ilişkin veriler, Diyanet’in fahiş harcamalarını 2024 yılına da taşıdığını ortaya koydu.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in aktardığı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, Ali Erbaş’ın başkanlığını yaptığı Diyanet, ocak ayında 9 milyar 726 milyon 132 bin TL’lik harcamaya imza attı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın harcaması itibarıyla geride bıraktığı kamu kurumları arasında icracı bakanlıkların da yer alması dikkati çekti.
Başkanlığın ocak ayı harcaması ile geride bıraktığı kamu kurumları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da yer aldı. Diyanet’in, Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan da fazla para harcadığı tespit edildi.
Ocak ayında yaptığı harcama ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 9,7 milyar TL’lik harcamasının altında kalan bazı kamu kurumları ve harcamaları ise şöyle sıralandı:
İçişleri Bakanlığı: 5,1 milyar TL
Dışişleri Bakanlığı: 1,9 milyar TL
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: 2,9 milyar TL
Kültür ve Turizm Bakanlığı: 3,2 milyar TL
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: 4,6 milyar TL
Gerçek Gündem
Saldırıda eski eşini ve kızını kaybeden oyuncu Nurettin Uçar'dan yürekleri dağlayan paylaşım96 izlenme
Erdoğan’ın ‘enflasyona ezdirmedik’ dediği vatandaş: "Sen gidip bir fakirin kapısını açtın mı?"48 izlenme
Ramazanda etin fiyatını sabitlemişlerdi: Et ve Süt Kurumu et gönderemedi30 izlenme
KKM’de kur farkı ödemesi sıfırlanıyor mu?40 izlenme
Flaş iddia! Erdoğan'ın ömür boyu iktidarda kalma planını açıkladı 'Erdoğan bugünkü adımlarıyla 2023’e değil 2028’e de adaylığın altyapısını oluşturuyor'40 izlenme
Bu videoyu izleyince gurbetçilerin neden "Ekonomi iyi, Almanya'da açız" dediğini daha iyi anlayacaksınız!48 izlenme
O yetki de Erdoğan'a veriliyor!440 izlenme
Erdoğan’ın mitinginde AKP’li Başkan için istifa sloganı attılar38 izlenme