Eğitim öğretim dönemi boyunca her ay düzenlenen konferansın Temmuz ayı konusu ise Cumhuriyet karşıtı Mustafa Sabri Efendi oldu. Mustafa Sabri Efendi’nin hayatının anlatıldığı ve eserlerinin tanıtıldığı konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı personeli de katıldı. Konferansın düzenlendiği salona yalnızca erkek personel alındı.
Cumhuriyet düşmanı olan ve laiklik karşıtı ifadeleriyle bilinen Mustafa Sabri Efendi’ye güzellemeler içeren konferans yaklaşık iki saat sürdü. Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği konferansın bir benzeri Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi’nce (İSAM) de düzenlendi. İSAM’ın Osnabrcük Üniversitesi İslam İlahiyatı Enstitüsü ile ortaklaşam düzenlediği çalıştayda Mustafa Sabri Efendi’den “Modern bilimleri tenkit eden, akıl ve ilimi öne çıkaran” şeklinde söz edildi.
***
Osmanlı’nın son dönemi ve Cumhuriyet’in ilanından sonra, Milli Mücadele ve Atatürk karşıtı faaliyetler sürdüren Mustafa Sabri Efendi, 19271930 yılları arasında Gümülcine ve İskece’de çıkardığı Yarın ve Peyamı İslam isimli gazetelerde Cumhuriyet karşıtı yazılar kaleme aldı. “Elimden gelse Türkleri Arap yaparım” sözlerinin sahibi Mustafa Sabri Efendi, 1930’da imzalanan, “İkamet, ticaret ve seyrisefain sözleşmesi”yle Yunanistan’dan sınır dışı edildi. Mısır’a sürülen Mustafa Sabri Efendi, 1954 yılında Mısır’da hayatını kaybetti.
1 milyon genç köle işçi geliyor!74 izlenme
Ziraat Bankası’ndan, Demirören'in verdiği zararı karşılamak için 'Kemer Country'yi imara açın' itirazı!48 izlenme
'Reisin dava adamıyım' diyen müteahhidin yaptığı site mezarlığa döndü47 izlenme
Haklarını arayan Akkuyu Nükleer Santrali işçilerine TOMA'lı müdahale28 izlenme
Faciayı engellemeye 2 milyon TL yetermiş43 izlenme
İmamoğlu’ndan Kurum’un gaflarına gönderme: "Öğrenmeye niyetli değilse işi zor"34 izlenme
Murat Ongun 'İmamoğlu nasıl bir davada yargılandı?' diyerek varan 2 fotoğraflarını paylaştı!72 izlenme
Reza Zarrab’tan Zafer Çağlayan açıklaması: Rüşvet verdim!824 izlenme
Kılıçdaroğlu TikTok'tan gençlere vaatlerini açıkladı 'İlk telefon ve oyun konsolu alımında ÖTV’yi kaldıracağım'
Sunucu ters köşe yaptı, AKP'li Ali İhsan Yavuz canlı yayında zor anlar yaşadı! 'Siz de o kadar zorlamayın!'
Ortaköy faciasında gözaltı sayısı 7'ye yükseldi: Aralarında otel sorumlusu da var
Yoksul fabrikaya, zengin üniversiteye