TBMM'ye sunulan Diyanet Bütçe teklifinde, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 2020'de yapacağı faaliyetler sıralandı ve “Kurul uzman yardımcılarının bilgi ve görgü gelişimine katkı sağlamak üzere yurt dışına (ABD) gönderilmeleri planlanmaktadır” denildi.
Din İşleri Yüksek Kurulu gelecek yıl, Uluslararası Namaz Vakitleri Kongresi, Avrasya Fetva Meclisi, Modern Kesim Yöntemleri konferanslarına da katılacak. Diyanet TV, Diyanet Radyo ve Kuran Radyo'nun tüm yurda yayılması da planlandı. Diyanet Radyo ve Kuran Radyo, nüfusu 50 binin üzerinde bulunan tüm ilçelere yaygınlaştırılacak. Risalet Radyo'nun da 81 ilde yayın yapması için verici ve anten sistemlerinin kurulması için çalışmalar yapılacak.
GÜNEYDOĞU'YA PROGRAM
Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü de 2020'de Doğu ve Güneydoğu'ya açılacak. Bütçe sunumunda bu konuda, “Din hizmetlerinin toplumunu bütün kesimlerine ulaşmasını sağlama amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dini rehberlik faaliyetleri planlanmıştır” ifadesine yer verildi.
Ayrıca Kur'an Kursu öğreticilerine yönelik aile eğitimi verilmesi, sosyal hizmet kumrularında kalan çocuklara yönelik düzenlenen kamp programlarında “değerler eğitimi” ile ilgili çalışmalar yapılması, Helal Gıda Eğitim Programı, Başkanlık Türk Tasavvuf Musikisi Korusu çalışmaları, Hastanelerde görev yapan manevi destek uzmanları için seminerler yapılması da planlandı.
SURİYELİLER'E ÖZEL EĞİTİM
Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü de, ülkemizde bulunan mültecilere yönelik “eğitimöğretim'' programına devam edecek. Bütçe sunumunda “Yurtdışından gelen soydaş ve dindaş öğrenciler ile Suriye, Irak, Afganistan gibi ülkelerden gelen yabancı uyruklu öğrencilere eğitimöğretim verilmesi sağlanacaktır” açıklaması yapıldı.
Diyanet, İslamofobi'ye karşı da girişimlerde bulunacak. Bu konuda, “Türk Vatandaşların karşılaştığı (Entegrasyon, İslamofobi v.b.) sorunların yerinde tespiti çalışmaları yapılacak, yurtiçi ve yurtdışında dini cemaat ve kuruluşlar tarafından düzenlenecek etkinliklere Başkanlığımızı temsilen katılımcılar gönderilecektir” denildi.
Milyarlık zarar açıklamıştı, THY'den yöneticilere rekor menfaat27 izlenme
Elektrik faturalarına yüzde yüz zam kapıda31 izlenme
Times: Sultan zor durumda199 izlenme
Seçil Erzan için karar42 izlenme
Seçim için düğününü iptal etti: Ekrem Başkan’a haksızlık yapılırken ben düğün yapamam!322 izlenme
En düşük maaş netleşti: 5 milyon emekliyi bekleyen belirsizlik21 izlenme
Milyonluk vurgun! Ne firma ortada var ne de mezarlık39 izlenme
AKP’li belediyede yolsuzluk iddiası! Çok sayıda kişi gözaltına alındı310 izlenme
İslam'ın neresinde var böyle bir şey? 'Deve sidiği içilmeli' diyen Ebubekir Sifil'den skandal sözler 'Namaz kılmayan öldürülebilir'
Cami kürsüleri bu kafaya emanet! "CHP iktidarı 15 Temmuzcuların iktidarından farksız olur"
1 Temmuz’da elektriğe yüzde 14.98 zam!
Saray'dan peş peşe satış kararları! Çok sayıda ilde kamu arazileri "parsel parsel" satılıyor