Diyanet'in gelirleri arasında “faiz” de yer alıyor ve faizden elde ettiği gelir, her yıl artıyor. 2015'te 197 bin TL faiz alan Diyanet, 2016'da bu gelir kalemini 255 bin 881 lira 37 kuruşa çıkardı. 2017'de ise faiz geliri 256 bin 806 lira 46 kuruş oldu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş 1 Haziran 2018 günü Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde “Faiz Haramdır” konulu hutbe okuyup, cuma namazı kıldırmıştı. Açıklaması ise şöyle olmuştu: “Faiz, kul hakkını hiçe sayarak, insanları kolaylıkla aldatmanın yolunu açar. Kazanıyorum zannederken aslında kaybeden bireyi ve birbirine güvenini yitiren toplumu felakete sürükler. Faiz yalnızca malın değil, hayatın da bereketini kaçırır. Nice iflaslar, intiharlar, dağılan aileler, heba olan ömürler faizin birer neticesidir.”
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/diyanetharamdedigifaizden256bintlaldi2661228/
İmamoğlu, ekibini de yanına alıp 16 milyona hesap verdi99 izlenme
Özgür Özel'den 'Yeliz' lakaplı Çamlı'ya laiklik yanıtı95 izlenme
Diyanet'e ve Erdoğan'a para dayanmıyor... Yedek ödenek de sıfırlandı!242 izlenme
Özgür Aybaş duyurdu: Alkole zam tam gaz!30 izlenme
Hamas’ın İsrail saldırısının arkasındaki isim: Misafir lakabıyla tanınıyor40 izlenme
Yüksek faizin faturası ağır oldu: Zarar eden firma sayısı rekor kırdı8 izlenme
SGK’daki açık Erdoğan döneminde 9 milyar doları aştı!28 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan yeni paylaşım: "Milletimiz vatanseverlerle makamseverleri birbirinden ayırt etmeyi çok iyi bilir!"15 izlenme