Türkiye’de son dönemde en fazla tartışılan kurumların başında gelen ve ulusal günler, milli bayramlar, cuma hutbelerinde Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’e yer vermeyen Diyanet, hutbe çalıştayı düzenledi. Çalıştayda hutbelerin 22 milyon kişiye ulaştığı dile getirildi. Ancak Diyanet’in kurucusu Atatürk’ün isminin hutbelerde yer alması konusu gündeme gelmedi.
Çalıştaya akademisyenler, il ve ilçe müftüleri, vaiz ve imamlar ile iktidara yakın sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantıda, toplumda tartışmalı olacak konulara girilmesinin yanlış olduğu savunuldu.
YILLARDIR HUTBEDE YOK
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Atatürk konusundaki fikirleriyle çok tartışılan bir isim oldu. Erbaş döneminde hutbelerde hiçbir zaman Atatürk ismi anılmadı. Son olarak Atatürk ismine 2010’da eski başkanlardan Ali Bardakoğlu döneminde yer verilmişti. Ayasofya’nın yeniden cami olarak açıldığı gün kılınan Cuma namazı hutbesinde de Erbaş’ın Atatürk’e lanet okuduğu iddia edilmişti.
‘LANETE UĞRAR’
Erbaş, Diyanet’in resmi sitesinde yayımlanan cuma hutbesinin dışına çıkmış, “Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar” demişti. Erbaş, “Tüm vakıf mallarını kastettim. Vefat eden insanlara dua edilir, beddua değil” demişti.
Sözcü
Çift ve üç maaşlı AKP'lilerin yenilenmiş tam listesi!123 izlenme
AKP’li vekilin hastanesine Covid-19 piyangosu vurdu!89 izlenme
Hüsnü Mahalli: Ankara’nın işi yine zora giriyor63 izlenme
Bebek ve asker katili Öcalan’ın şartları sızdı! İşte Erdoğan'ın ve Bahçeli'nin sağlayacağı haklar…30 izlenme
2 ayda 2 bin 871 şirket kapandı39 izlenme
MHP’nin hedef göstermesinin ardından Mansur Yavaş’tan yanıt geldi26 izlenme
Hatay'ın çilesi bitmiyor: Polis kalkan oldu köye iş makinası girdi! Çalışmaları gören bazı yurttaşlar baygınlık geçirdi24 izlenme
MHP'li Başkan 'FETÖ'cüsünüz, sözlerimin arkasındayım, bu konuda da zerre kadar tereddüt içerisinde değilim' dedi AKP'liler salonu terk etti!56 izlenme