Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, milli bayramlara denk gelen haftalardaki cuma hutbelerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmama ısrarını sürdürüyor.
Diyanet'in 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelen bu haftaki hutbesinde de Atatürk’ün adı yine anılmamıştı.
Diyanet'in hutbede Atatürk'ün adını anmaması tepkilere neden oldu. Bunun üzerine bugün Diyanet sosyal medya hesabından 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin bir mesaj yayımladı.

Atatürk'ün adının geçmediği hutbe nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Diyanet'in 30 Ağustos Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, bu kez Atatürk'ün adına yer verildi. “Müşterek hafızamızda müstesna bir yeri olan 30 Ağustos Zaferi, asil milletimizin asla esir edilemeyeceğinin en berrak sembolüdür” sözlerinin yer aldığı açıklamada,
"Aziz milletimizin büyük bir cesaretle mücadele ederek tarihin en büyük kahramanlık destanlarından birini yazdığı 30 Ağustos Zaferi’nin 103. yıldönümünü idrak etmenin onur ve heyecanını yaşıyoruz. Bu onurlu günde, vatanımız, bayrağımız, hürriyetimiz ve mukaddes değerlerimiz uğrunda fedayı can eden şehitlerimizin aziz hatıralarını bir kez daha iftiharla yâd ediyoruz.
Müşterek hafızamızda müstesna bir yeri olan 30 Ağustos Zaferi, asil milletimizin asla esir edilemeyeceğinin en berrak sembolüdür. Büyük bir iftiharla bayrama dönüştürdüğümüz 30 Ağustos Zaferi, elbette bugüne dair bizlere önemli görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Bu manada en temel görevimiz, istiklal mücadelesinin niçin yapıldığını ve zaferin nasıl elde edildiğini bütün yönleriyle okumak, tarihin dönüm noktalarından biri olan bu şanlı zaferin arka planındaki yüksek inancı, ruhu ve şuuru her daim diri tutmaktır. Bununla birlikte ecdadımızın uğruna mücadele verdiği değerleri yaşatarak nesillerimize aktarmak; birlikberaberlik duygularını pekiştirerek ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmek ve her daim milletimizin huzur ve refahı için çalışmak da önemli görevlerimizdendir.
Bu vesileyle Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle yâd ediyoruz. Geçmişten bugüne vatanımız, dinimiz, ezanımız, bayrağımız, istiklal ve istikbalimiz uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ve ahirete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; devletimizi ve milletimizi ilelebet payidar eylemesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz" ifadeleri yer aldı.
TÜİK başkanı görevden alındı! İşte yerine gelen isim...67 izlenme
CHP Lideri Özgür Özel konuşacak AKP'li Çerçioğlu 100 metre ötede dinleyecek21 izlenme
Deprem pastasından 7 dilim daha53 izlenme
Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’ta: "Bu kadar insanın kanı yerde kalmamalı"44 izlenme
Bilgisayarında çocuk istismarı videoları bulunan Bolu Belediyesi İmar Müdürü tutuklandı!98 izlenme
Tanju Özcan'dan kendisine dava açan Cübbeli'ye: "Ulan sarıklı, ulan cübbeli. Ne oldu sıkışınca laik TC'nin adaletine mi sığındın? Hani şeyhtin, niye savcıya koşuyorsun?"51 izlenme
CHP'li Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den ceza aldığı cenazeyle ilgili açıklama: "Cenazeyi kaldırmamızı savcı istemişti"48 izlenme
Bu da aile üniversitesi!126 izlenme
Ayhan Bora Kaplan havalimanı girişinde yakalandığında yanında olan koruması için de tahliye kararı
Ali Koç 'Ben 50 yaşındayım, ülkemde hiç bu kadar ayrışmayı görmedim !'
Suriye’yi neler bekliyor? 3 büyük çatışma riski
Mustafa Bozbey tutuklandı! Beş gün gözaltı toplam 60 saati aşan ifade...