Dev bütçesi ve beş yıldızlı otellerdeki toplantıları da içeren yüksek maliyetli harcamalarıyla tepki çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, tartışılacak bir uygulamaya daha imza attı.
Diyanet, görme engellilerin okuyabilmesi amacıyla Kuran bastırdı. İlk baskısı 2012 yılında yaptırılan Kuran’ın 2021 itibarıyla yüksek maliyeti dikkat çekti. Kamuoyunda, “Körler alfabesi” olarak da bilinen Braille alfabesi ile hazırlanan Kuran’ı Kerim, 770 TL’den satışa sunuldu. Yüksek maliyeti ile dikkat çeken kitabın yüzde 45 indirimde olduğu, asıl satış fiyatının 1400 TL olduğu bildirildi.
İNDİRİMLİ 770 LİRA
Kuran’ın toplam altı ciltten oluştuğu belirtildi. Her kitapta 100 yaprak bulunan kitabın Bristol kağıda basıldığı ifade edildi. Kitabı, 770 TL karşılığında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinden alan görme engelli yurttaşların, “Hard Cover ve Kutu”yu da fiyata dahil alabileceği kaydedildi.
BAĞIŞ GELİRİ 1 MİLYAR TL
Diyanet’in ‘kara kutusu’ olarak nitelendirilen Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) gelir ve giderleri belli oldu. Vakıf, 1 milyar TL’si bağış ve yardımlardan olmak üzere 2020 yılında toplam 1 milyar 275 milyon TL gelir elde etti. Vakfın 2020 yılındaki geliri, 2014 yılına oranla yüzde 118 arttı.
KÖRLER ALFABESİ NEDİR
Braille alfabesi veya Körler alfabesi; 1821 yılında Louis Braille tarafından geliştirilmiş görme engelli insanların okuyup yazması için kullanılan bir alfabe yöntemidir. İki kolon taşıyan dikdörtgen düzen üzerine dizilmiş altı kabartılmış noktadan oluşur. Her iki kolonda üçer nokta bulunur.
https://www.krttv.com.tr/gundem/diyanetingozudoymuyorsattigikuraninfiyatitartismah96071.html
Taliban’ın ele geçirdiği Afganistan’da kadınlar endişeli141 izlenme
Soba ve kömür fiyatlarına da zam geldi!49 izlenme
Özgür Özel Marmaris yanıtını Erdoğan'ın memleketinden verdi: "İlçeler, şehirler, belediyeler transferle kazanılmaz. Halkın oyuyla kazanılır"16 izlenme
Türkiye Süper Kupası'ndaki kriz Avrupa'yı salladı: Çağdaş Atatürk, Suud'a uymadı56 izlenme
Bayramdan önce ‘af’ sinyali: Kaç kişi faydalanacak, hangi suçları kapsayacak?339 izlenme
Kılıçdaroğlu'na açıkça soruldu: ABD'de 8 saat nereye kayboldunuz?59 izlenme
19 yaşındaki AKP'li genç kız "Biz nasıl Atatürk'ü sevmiyorsak..." diyebildi! Utan kızım utan, Atatürk sayesinde konuşabiliyorsun!63 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 25.100 yeni vaka tespit edildi, 112 kişi hayatını kaybetti, 6.758 kişi sağlığına kavuştu!81 izlenme
Bilim Kurulu'na katılan Uğur Şahin duyurdu: 120 milyon doz aşı için Biontech'le anlaşma yapıldı
İmamoğlu hem Erdoğan'a hem de Yıldırım'a böyle seslendi: "Bir avuç mızıkçılar..."
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ihtiyaç sahibi emeklilere belediyeden büyük destek
Ekonomist Özgür Demirtaş asgari ücrete zam yapılmazsa neler olacağını, dar gelirlinin yaşayacağı sıkıntıyı tarih vererek anlattı