Diyanet İşleri Başkanlığı’nın haziran sonu itibarıyla personel sayısı belli oldu. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminin ardından ihraçlar nedeniyle personel sayısı 2017’de 117 bine kadar gerileyen idare, yıllar itibarıyla kadrosunu daha da genişletti. Başkanlık, 2023 ilk yarısını 200 binin üzerinde personel ile tamamladı.
Milyarlarca liralık bütçesi, fahiş harcamaları ve toplumu ayrıştıran uygulamaları nedeniyle tartışılan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın personel sayısı 2023’ün ilk yarısı itibarıyla rekor kırdı. Başkanlık, dev ordusu ile aralarında icracı bakanlıkların da yer aldığı çok sayıda bakanlığı geride bıraktı.
REKOR PERSONEL SAYISI
Kamu idarelerinin kadro ve pozisyon sayılarını ortaya koyan tabloya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın personel sayısı, haziran sonu itibarıyla 211 bin 164’e ulaştı. Birgün'de yer alan habere göre, Diyanet’in 211 bin 164 kişilik ordusunun 191 bin 372’sinin kadrolu memur, 19 bin 119’unun sözleşmeli personel, 663’ünün ise sürekli işçilerden oluştuğu bildirildi.
Diyanet’in dev ordusu adeta para yutuyor. 2023’ün OcakHaziran döneminde 16 milyar 105 milyon 928 bin TL’lik personel gideri bulunan Diyanet'in personel giderinin 2023 yılının sonunda 41 milyar 995 milyon 605 bin TL olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Diyanet’e personel gideri olarak 2024 yılında teklif edilecek bütçe ise 77 milyar 577 milyon 847 bin TL ile ifade ediliyor.
DRAMATİK ARTIŞ
Haziran 2023 itibarıyla 200 bini aşan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın personel sayısında yıllar itibarıyla yaşanan değişim de dikkati çekti. Diyanet’e bağlı görev yapan personel sayısı yıllar itibarıyla şöyle sıralandı:

İCRACI BAKANLIKLAR DAHİ DİYANET’E YETİŞEMİYOR
Ali Erbaş başkanlığındaki Diyanet, personel sayısı itibarıyla çok sayıda kamu idaresini geride bırakıyor. Diyanet’ten çok daha az personeli bulunan kamu idareleri ve personel sayıları ise şöyle sıralanıyor:

KRT
Turpun büyüğü AKP’yi kollamış: İBB'den, AKP'li dönemde İSBAK’taki 65 milyon TL’lik vurgun için suç duyurusu!26 izlenme
Boğaziçili akademisyenler, Melih Bulu’nun atamasının iptali için Danıştay’a başvurdu!96 izlenme
Nutella'nın fiyatını görenler şoke oldu: 'Bilseydik Nutella'ya yatırım yapardık'48 izlenme
Nilüfer Belediyesi'ne bir operasyon daha: 3 kişi gözaltına alındı22 izlenme
Spor Bakanlığı’nın taşınmazlarında skandal tespitler22 izlenme
AKP'li belediye başkan adayı daha seçim olmadan sonuçları açıkladı!1085 izlenme
MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan CHP lideri Özgür Özel'e 'Mansur Yavaş' telefonu20 izlenme
Herkes 95. yılını kutlarken AKP'li Başkan kopyala yapıştırla Cumhuriyet'in kaçıncı yılını kutladı?151 izlenme
Kaçak Kafelere Yürütmeyi Durdurma... Kafe Sahipleri Bozkurt işaretleriyle İBB Aleyhine Slogan attı
Tayyip Erdoğan 'Sandıktan çıkana eğer saygı duymuyorsanız, bu demokrasi değildir. Bu totaliter bir anlayıştır'
Merkez Bankası Başkanı’dan altın satışı itirafı!
Asgari ücrete yüzde 25 zam istemişti! MÜSAİD Başkanı'nın kendi villalarına istediği zam ortaya çıktı