Yapılan zamla birlikte işçinin yemek için vereceği ücret son bir yılda yüzde 250 artışla 20 TL’den 70 TL’ye çıktı.
Başkan Ali Erbaş ve yöneticilerin yemek için ödeyeceği ücret ise 18 TL’den 45 TL’ye yükseldi. Bir yıllık artış oranı yüzde 150 oldu.
Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, geçen yıl güvenlik ve temizlik personeli gibi daimi işçi statüsünde bulunan işçilerin, Erbaş dahil tüm Diyanet personelinden daha pahalıya yemek yemesi tepkiye neden olmuştu.
Diyanet, bu konudaki tutumunu 2023 yılında da değiştirmedi. Yemek ücretlerini 6 ayda bir değiştiren yönetim, 17 Temmuz itibarıyla yemeklere yine zam yaptı. Zamlı ücretler personele yeni tabloyla duyuruldu.
TOPLAM ARTIŞ YÜZDE 536'YA ULAŞTI
Buna göre güvenlik ve temizlik personeli gibi işçiler artık Diyanet yemekhanesinde bir öğün yiyebilmek için 70 lira ödeyecek. Bu ücret 2021’de 11 lirayken 2022’nin ilk 6 ayı için 15 lira, 2022’nin ikinci 6 ayı için de 20 liraydı.
2021’den bu yana bir öğün yemekte yaşanan toplam artış yüzde 536’ya ulaştı. Son 1 yıldaki artış ise yüzde 250 oldu. Arasında başkan Erbaş, yardımcıları ve genel müdürlerin de yer aldığı üst kademe yöneticilerin yemek ücreti ise 45 lira oldu.
Bu kademedekiler aynı öğüne 2021’de 9 lira, 2022’nin ilk 6 ayında 12 lira 25 kuruş, ikinci 6 ayında ise 18 lira ödüyordu. 2 yıldaki artış yüzde 400, son 1 yıldaki artış ise yüzde 150 olarak kayıtlara geçti.
Din İşleri Yüksek Kurulu üyelerinin yemek ücreti 37 lira 50 kuruş; başkanlık müşaviri, başkanlık müftüsü, müfettiş ve Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı gibi personelin yemek ücreti ise 30 liraya yükseldi.
Yeniçağ
Milyonlar bu kararı bekliyordu: İstanbul'da takside yeni dönem başlıyor25 izlenme
MHP kanadından yeni Sinan Ateş açıklaması170 izlenme
Kiralar artmaya devam edecek40 izlenme
Yine AKP klasiği! Zarrab’ın eniştesine rant, Hataylının zeytinliğine gasp22 izlenme
Makam aracı saltanatında yeni kurnazlık! ‘İtfaiye öncü’ diye al, makam aracı yap!113 izlenme
TÜİK anketinde dikkat çeken sonuçlar: Oy verenler pişman mı?41 izlenme
Danıştay’dan Erdoğan’a kötü haber38 izlenme
İddia: Türkiye ile Taliban uzlaştı!53 izlenme
Genel seçimleri en doğru bilen şirketten flaş yerel seçim tahmini: AKP'nin en büyük zaafını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrika ile ekonomik ilişkilerimizi adil bir şekilde geliştirmek için çaba göstereceğiz.
Pakistan'da bir kadın, parkta TikTok videosu çekerken yüzlerce erkek tarafından cinsel saldırıya uğradı!
Üretimi durdurmuştu! Temsa’ya haciz!