Cumhuriyet'ten Mehmet Menekşe'nin haberine göre, Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası’nın (DiyanetSen) Amasya Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, yaptığı açıklamada okulların yılsonu mezuniyet etkinliklerini hedef aldı. Kayıkcı, okullarda yılsonu törenlerinin “ahlaksızlık” olduğunu ve öğrencilerin de bu ahlaksızlığa ortak edildiğini söyledi.
Mezuniyet törenlerinde, çocukların makyaj yapıp dekolte elbise giyerek dans etmelerini eleştirip ahlaksızlık olarak tanımlayan Kayıkcı şöyle dedi:
“Devletin okulunda gayri ahlaki oyunlar oynanıyor, mezuniyet adı altında manevi servet yok ediliyor. Muhafazakâr üniversitelerin yaptığı mezuniyet programlarının diğerlerinin yaptıklarından eksik kalır yanı yok. Liselilerin mezuniyet programları ise erotizme dönüştü. Okul bahçelerinde gencecik kızlar üzerlerinde dini ve milli değerlerimizi ayaklar altına alan kıyafetler giydirilerek oynatılıyor. Kızlar erkekler iç içe. Hareketler, danslar erotizm içerikli. Ortaokul çağındaki çocuklara da bu hastalık bulaştı. Ahlak krizi de yaşıyoruz. Tüm bunlardan aileler, idareciler mesuldür. Devlet yetkililerimizin de mezuniyet vb. programlara bir el atmalarını bekliyoruz.”
Amasya EğitimSen Şube Başkanı Mustafa Ölgün, Kayıkcı’nın ifadelerine tepki gösterdi. Ölgün, “DiyanetSen Merzifon başkanı kamuoyuna açık olarak yapmış olduğu açıklamasında kişi hak ve hürriyetlerine müdahale etmiş, alenen aşağılamış ve yasalara karşı gelmiştir. Yani suç işlemiştir. Yaşadıklarımızı sadece yobaz karanlık saldırılarının etkisi ile açıklamaktan öteye geçmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti sosyal, laik bir hukuk devletidir. Kişilerin hak ve hürriyetleri vardır” diye konuştu.
KRT
Bu adam AKP milletvekili 'Bizim olduğumuz yerde hırsızlık, adaletsizlik olmaz !'670 izlenme
Madenci 8 arkadaşıyla fotoğrafını paylaştı: ‘Geriye bir ben kaldım’58 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanı açıkladı... Bakın 128 milyar dolara ne olmuş?68 izlenme
İlahiyatçılara ayrıcalık!113 izlenme
Fransızlar köprülere göz dikti17 izlenme
Kos'tan Bodrum'a dönüş kuyruğu! Uzayan sıra kadraja sığmadı40 izlenme
Cep telefonları da uzaktan patlatılabilir mi?35 izlenme
Askeri helikopter düştü: Şehit sayısı 11’e yükseldi117 izlenme
Ünlü ABD'li milyarder Elon Musk, sahibi olduğu Tesla'da çalışanlara tehdit mesajı gönderdi
Silahlanma çağrısı yapan çete lideri provokasyona devam ediyor: 'Kudurun ulan'
Cami yapılması için Diyanet'e verilen arsaya trafo kuruldu!
7 yeni cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı