Diyanet İşleri Başkanlığı yüksek düzeydeki bütçesi nedeniyle tartışmaların hedefi olurken tepki çeken uygulamalarına da hız kesmeden devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Ağustos Çanakkale Büyük Taaruz Zaferi için hazırladığı cuma hutbesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü anmadı.
Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, söz konusu hutbede, “İstiklal ve istikbalimizin teminatı olan Anadolu’yu yurdumuz kılan 26 Ağustos Malazgirt Zaferi, Allah Teâlâ’nın, aziz milletimizi nusret ve inayetinden mahrum etmediğinin şahididir. En güçlü donanmalarla vatanımızı işgal etmek isteyenleri mağlup ettiğimiz Çanakkale Zaferi buna şahittir. Bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen hayâsızca akınlara “dur” dediğimiz Milli Mücadele ruhu buna şahittir.
Vatan aşkıyla dolu imanlı yüreklerin Anadolu’muzdan düşmanları kovduğu 30 Ağustos Büyük Taarruz Zaferi buna şahittir. Bu vesileyle Allah’ın adını yüceltme uğruna canından geçen ve bu cennet vatanı bizlere emanet bırakan aziz şehitlerimizi, ebedi âleme göç eden kahraman gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum” ifadeleri yer aldı.
Söz konusu hutbede Atatürk’ün adının geçmemesi ise dikkat çekti.
Yeniçağ
Derya Çayırgan ev hapsiyle serbest: Savcılık ifadesi ortaya çıktı20 izlenme
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz anlattı: "Elektrik faturası ne gelirse gelsin, vatandaşlarımızın tümünü bir zam fırtınası bekliyor"39 izlenme
Merkez Bankası döviz krizinin "iç güç"lerini açıklayamadı: Ticari sırmış!133 izlenme
Fatih Altaylı’dan skandal iddia! Sahte diploma veren üniversitenin sahibi hangi partide vekil?53 izlenme
Öğrenci Köyü'nü özelleştirip depremzede gençlerden geriye dönük kira istediler!29 izlenme
Kirası 30 bin liraya çıkan Suriyeli isyan etti: "Türkiye artık bitmiştir"29 izlenme
Alkole yüzde 5 zam! Daha büyüğü kapıda!49 izlenme
AKP'li eski vekil Özdağ: Erdoğan'a destek verdiğim için halktan özür diliyorum143 izlenme
Erdoğan açılışı yapmıştı! Dev AVM’de mağazalar teker teker kapanıyor!
Ordu Valisi Yavuz hakkında ‘CHP ve İmamoğlu’na küfür edip T.C.’yi küçümsedi’ gerekçesiyle savcılığa suç duyurusu!
Bakan Soylu’nun Suriyeli seçmen açıklamasına CHP’den tepki
The Economist'in 2021 kapağında yangınların şifresi! 'İki şifre daha var...'