Diyanet İşleri Başkanlığı her hafta Cuma hutbelerini belirliyor ve Türkiye’deki tüm camilerde bu hutbe okunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı hutbeleri belirlerken, o hafta yaşanmış tarihi bir olaya, dini veya resmi bir bayrama ya da Türkiye için kritik önemdeki anlara da atıf yapıyor. Hutbelerde bu olaylardan söz ediliyor ve tüm Türkiye’deki camilerde bu hutbeler okutuluyor.
Ancak uzun süredir, Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Kemal Atatürk’ün adından bahsetmemesi dikkat çekiyor. Diyanet’in dünkü Cuma Hutbesi’nin konu başlığı, “Çanakkale Zaferive Birlik Ruhu” idi. Ancak hutbede, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Çanakkale Anafartalar komutanı Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün adından hiç söz edilmedi. Çanakkale kara savaşının seyrini değiştiren Mustafa Kemal Atatürk’ün adı tarihe “Çanakkale kahramanı” olarak girerken, Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk’e yer vermedi.
Üstelik Diyanet İşleri Başkanlığı bunu ilk kez yapmadı. 3 Mart 1924 yılında Cumhuriyet’i kuran kadrolar tarafından kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı, geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na da, 10 Kasım’da Atatürk’ün hayata veda edişinin 80’inci yıl dönümüne de Cuma hutbelerinde yer vermemişti.
Cumhuriyet’i ve Atatürk’ü Cuma hutbelerinde yasaklayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 9 Kasım 2018 tarihinde, Milli Kurtuluş Savaşı için “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen, İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a ve Atatürk’e hakaretler eden Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret etmişti.
ATATÜRK’Ü YASAKLAYAN ALİ ERBAŞ’IN FETÖ İLİŞKİLERİ DİKKAT ÇEKMİŞTİ
Ali Erbaş, FETÖ’nün en önemli platformlarından biri olan KADİP/Kültürlerarası Diyalog Platformunun yönetim kurulu üyesiydi. Erbaş, örgütün Abant Toplantıları’nın müdavimleri arasındaydı. Ali Erbaş, kapatılan Kimse Yok Mu Derneği’nin etkinliklerinde vitrine çıkıyor, Fethullahçılar için “gönül erleri” diyordu. Birlikte çalıştığı yakın arkadaşı Suat Yıldırım ise firarda.
Erbaş ile firardaki Suat Yıldırım’ın ortak bir noktası daha var: 15 Temmuz’da Akıncı Üssü’nde yakalanıp bırakılan Adil Öksüz. Öksüz de, Suat Yıldırım ve Ali Erbaş’la birlikte Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görevliydi.
Adil Öksüz’ün doktora tez jürisine Yıldırım ile Erbaş birlikte katılmış, iki ismin “geçer” oyu ile Öksüz doktor unvanına kavuşmuştu.
İşte 15 Mart 2019 tarihli Cuma hutbesi:

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/diyanettenutandiranhutbeataturkeyerverilmedih121385.html
CHP'li Tanal açıkladı: Öğrencilerin 'çalışma salonu' TÜGVA'ya verildi!42 izlenme
AKP’li başkanın ‘çapkınlık yorumu’ iki komşu kenti karıştırdı!604 izlenme
İran'ın İsrail'e misilleme olarak fırlattığı füzeler Tel Aviv semalarında görüntülendi81 izlenme
Aziz İhsan Aktaş konuştu, röportajı Zarrab’ı hatırlattı! Nuray Başaran : "Önümüzdeki günlerde bu cevap hakkını kullandığı röportajın tamamını yayınlayacağız"66 izlenme
Saray harcamaları için para yetmiyor: Bağışlarınızı bekliyor!104 izlenme
Pakistanlı mülteciler Türk polisleriyle böyle alay etti!71 izlenme
AKP'de 'çözülmeyi' önleme telaşı!117 izlenme
Yılmaz Özdil’den çok konuşulacak ‘doğalgaz’ yorumu! 'Ben artık emin oldum, Karadeniz’de doğal gaz var!'1463 izlenme
Hakem Meler'i döven eski Ankaragücü başkanı, ilk kez hakim karşısına çıktı ve tehdit suçlamasını reddetti.
Türklerin göç için sıraya girdiği ülke için tehlike çanları çalıyor
2. Abdülhamit’in hayali Filyos Limanı 2014 yılında 537 milyon liraya ihale edildi ancak maliyet dudak uçuklattı!
Özgür Özel'in geleceğini duyan Kayyum Gürsel Tekin, apar topar CHP binasından ayrıldı