Türkiye Diyanet Vakfı müfettişleri, Bolu Şubesi’nin hesaplarını incelemeye aldı. Müfettişlerin 20172021 yılları arasını kapsayan hesaplarında yaptığı incelemeler sonucu, 1 milyon 940 bin TL’nin kayıp olduğu tespit edildi.
Ana gelir kaynağı cami cemaatinden toplanan bağışlardan oluşan Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi’nde müfettişler, kayıp paranın peşine düştü. Kayıp 1 milyon 940 bin TL’nin, Bolu Şubesi’nde görevli H.E. isimli kişi tarafından zimmete geçirildiği tespit edildi. Bolu İl Müftülüğü, parayı zimmetine geçirdiği tespit edilen H.E.’nin işine son verildiğini ve hakkında ayrıca Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
Müftülükten yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:
“Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi’nin 20172021 yılları arasındaki iş ve işlemleri ile ilgili olarak Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi müfettişleri tarafından yapılan araştırma ve incelemede, adı geçen vakfın Bolu Şubesi’nde görevli H.E. isimli personelin zimmetine para geçirdiği tespit edilmiştir. Adı geçen kişinin zimmet fiilini münferit olarak gerçekleştirdiği anlaşıldığından Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi’nin kararıyla görevine son verilmiş, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunularak hakkında ceza davası açılmıştır. Ayrıca vakfa ait paranın bir kısmı ilgilisinden tahsil edilirken kalan kısmının tahsili için de takibat devam etmektedir. Vakfın Bolu Şubesi’ne ait paranın zimmete geçirilmesi hadisesinde adı geçen şahıs ve İl Müftülüğü personeli arasında herhangi bir iltisak bulunmamaktadır. Konu tarafımızca da yakinen takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Tele1
En büyük paramız 200 TL 14 yılda mum gibi eridi! 2009 yılında 200 lira ile bakın neler geliyormuş?30 izlenme
Flaş iddia! ‘Anketler gizlice tahlil edildikten sonra ortadan kaldırılıyor’43 izlenme
CHP'li belediyenin hasta nakil aracına AKP’den kalan borç yüzünden haciz konuldu!106 izlenme
Kuran mealine AKP tekeli: Diyanet uygun görmediği tefsirleri yok edebilecek15 izlenme
Suudi Arabistan: Suriye'deki mevcut durum sürdürülemez bir hal almıştır.31 izlenme
ABD, bu ülkeler sayesinde 44 milyar dolar kazandı! İçlerinde Türkiye de var!61 izlenme
Menemen'de ağaç katliamı!139 izlenme
Diyanet faizden 677 bin TL kazandı20 izlenme