Maskenin halen olması gerektiği gibi kullanılmadığına dikkat çeken Turan, “Ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske takılması, el hijyeni ve fiziki mesafe çok önemli. Kalabalık aileleri baktığımız zaman evde kimse maskeyle dolaşmıyor. Hasta olan kişinin bile bu Diyarbakır sıcağında pek maske takacağını düşünmüyorum. Evde zaten ne kadar dikkat edilse bile ortak kullanım alanları oluyor, ister istemez virüsün yayılmasına sebep olacaktır. Ancak bunun kötü sonuçları olur. Bundan kaynaklı maskenin sürekli takılması gerekiyor” diye konuştu.

GRİP MEVSİMİ
Kurban Bayramı’nın ziyaretler nedeniyle virüsün bulaş riskinin artmasına neden olduğunu belirten Turan, “Bu nedenle teknolojik imkanları kullanarak bayramlaşalım” önerisinde bulundu. Ağustosun sonunda okulların açılması gibi bir problem ile karşı karşıya olduklarını dile getiren Turan şöyle dedi: “Bu ciddi bir sorun oluşturacak. Devlet okullarında sınıf mevcutları 4060 arası. Bunun iyi kontrol edilmesi gerekiyor. Bir de yaklaşan Eylül ayı ile birlikte grip mevsimi de yaklaşıyor. Grip mevsimi ile birlikte Covid19 salgını çok ciddi hasarlara sebep olacaktır. Bunun için yetkililerden talebimiz, sağlık çalışanları başta olmak üzere, çünkü onlar büyük bir risk altında enfeksiyonların üst üste binmemesi açısından herkese ücretsiz grip aşısının yapılmasıdır. Kurban Bayramı, okulların açılması, grip sezonun yaklaşması, bunların hepsi birbiriyle bağlantılı ve riski daha fazla artırıyor.”
‘HASTANELERDE YER YOK’
Halka gerekli önlemlerin alınması noktasında yapılan çağrılara değinen Turan, bu çağrıları yaparken sorumluluğu sadece halka yüklemenin doğru olmadığını söyledi. Halkın normalleşme sürecini yanlış anladığına yönelik eleştirilere dikkat çeken Turan, yurttaşların bilgilendirilme noktasında eksik kalındığını belirtti. Covid19’a yakalanan ve 5 ildeki tüm hastanelerden geri çevrildikten sonra ölen Şeref Yıldız’ı hatırlatan Turan, “Bu yönlü vakaları görüyoruz, duyuyoruz. Hasta nasıl yer bulabiliyor? Ya biri vefat edecek ya da başka bir hasta taburcu olup onun yerine alınacak. Şerif Yıldız da yer bulmaya çalışırken vefat etti. Yer olsa o hasta bir şekilde transfer edilecek ve şu an da hayatta olacaktı. Ama işte dediğim gibi vaka sayıları arttıkça hastanede yer bulamıyoruz. Öngörüyoruz ki böyle giderse daha da artacak. Diyarbakır’da günlük 300 ortalama vaka sayısı var. Dün de Urfa’daydık. Orada da 300 ila 350 arası ortalama vaka sayası var” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/diyarbakirdakoronavirusalarmihastanelerdeyerkalmadih42565.html
Ankara’dan sonra şimdi de o ilde acil durum: Kontrolden çıktı!121 izlenme
Masadaki zam yapılsa emekli maaşları ne kadar olur?20 izlenme
Berat Albayrak '15 Temmuz'u önceden bildiğini' her konuşmasında farkında olmadan bakın nasıl belli ediyor!179 izlenme
"Seçim dönemi çay dağıtıp salgın dönemi maske satıyorlar"108 izlenme
AKP'nin kalesi olan kentte ekmeğe bir ay sonra ikinci zam!32 izlenme
Süleyman Soylu'nun asıl planı ortaya çıktı! MHP de işin içinde41 izlenme
Külliye memur zammını açıkladı41 izlenme
Babadan öz oğluna tarikat yurdunda istismar!1086 izlenme
Kılıçdaroğlu: Bir ülkeyi yöneten insan kendi ülkesinin toprağına galoşla basmaz
Kolin'in enkaz fırsatçılığı: Depremin 5. gününde 85 milyonluk İhale
Bahçeli'den Öcalan çıkışı sonrası ilk açıklama
Prof. Dr. Nazan Savaş’tan çarpıcı iddia: "Asker kıyafeti giydirilmiş siviller vardı"