Tüm Türkiye bu günlerde dizifilm sektöründeki tekelleşmeyi konuşuyor. İlk olarak TV100'den Fuat Uğur'un kaleme aldığı ve odağında ID İletişim ve Ayşe Barım'ın olduğu yazısı sonrası pek çok oyuncunun ismi skandalların göbeğine düştü.
ID İletişim oyuncuları, Ayşe Barım'a art arda destek açıklamaları yaparken; başta Farah Zeynep Abdullah olmak üzere farklı farklı isimler ise sektördeki tekelleşmenin iç yüzünü anlatan paylaşımlarda bulundu. Tüm bu gelişmeler devam ederken önce Rekabet Kurulu, aralarında ID İletişim'in de olduğu 21 şirket hakkında soruşturma başlattı. Ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayşe Barım hakkında re'sen soruşturma başlattı.
Tekelleşme iddialarıyla başlayan süreç farklı bir boyuta evrildi ve Ayşe Barım "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüse yardım etme" suçundan tutuklandı.
Ayşe Barım'ın tutuklanması sonrası Gezi eylemlerine katılan oyuncular tek tek ifadeye çağrıldı. Ayşe Barım'ın tutuklanmasına tepkiler devam ederken tekelleşme iddialarını ilk dile getiren TV100 yazarı Fuat Uğur, "Biraz da TRT’nin oyunculuk ajanslarını konuşalım" başlıklı yazısında bu kez de TRT'yi mercek altına aldı.
Uğur, kendisini arayan bir oyuncunun isyanını kaleme aldı. Kendisini arayan oyuncunun TRT’ye sürekli ama sürekli oyuncu sağlayan ajansların ve onlarla birlikte hareket eden yapım şirketlerinin mağdur ettiği isimlerden biri olduğunu belirten Uğur, 'birkaç oyunculuk ajansının TRT'ye üs kurmuş durumda' olduğunu iddia etti.
İddiaların odağında ise iki isim yer alıyor: Talento Menajerlik adlı ajansın sahibi Tuncay Altunoğlu ve rds İletişim’in sahibi Rabia Sultan Düzenli. Mehmet Fetihler Sultanı ile Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’nin kast işlerini Talento Menajerlik yapıyor. Kızılcık Şerbeti’nde oynayan Sıla Türkoğlu ile Altan Erkekli de bu ajansa kayıtlı. YouTuber Murat Soner'in araştırmasına göre, Altan Erkekli son 5 yılda 29 ayrı rol almış.
TRT'deki Diriliş Ertuğrul ile ATV'de yayınlanan Kuruluş Osman’ın oyuncu kadrosunu ise rsd İletişim’in sahibi Rabia Sultan Düzenli kurduğu belirtiliyor.
"Bu iki isimden habersiz TRT’de kuş uçmuyormuş" diyen Uğur, mağdur oyunculardan birinin TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı ile konuştuğunu ve Sobacı'nın kendisine 'halledeceğini' söylediğini aktarıyor. Uğur, menajerlik ve oyunculuk ajanslarının örgütlenerek kurdukları WhatsApp grubundaki yazışmaları paylaştı. İşte o yazışmalar:

Kaynak: TV100
Gerçek Gündem
'Oya göre yol' diyen AKP'li Belediye Başkanı'ndan yeni paylaşım310 izlenme
Erdoğan'ı dinlediler AKP’ye oy vermediler24 izlenme
Yurdum gerizekâlısı idam istiyorum derken kendini astı ! Hangi parti mensubu olduğunu biliyorsunuz siz :-)2776 izlenme
Binali Yıldırım, İmamoğlu’nun indirim projelerini sahiplendi!102 izlenme
Binali Yıldırım'ın 'okumadım' dediği Sayıştay raporunda bakın neler var !136 izlenme
Sedef Kabaş’ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi!47 izlenme
Bilim Kurulu üyesinden 'Kurban' uyarısı: "Salgın açısından riskli"51 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 19.949 yeni vaka tespit edildi, 145 kişi hayatını kaybetti, 15.364 kişi sağlığına kavuştu!40 izlenme
CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu videosu 'Bay Kemal geliyor!'
Kırmızı bültenle aranmalarına karşın Türkiye’de cirit atmışlar! Meclis kürsüsünde 4.5 metrelik listeyi açtı
Anıtkabir'de yine aynı saygısızlık! Erdoğan sloganları attılar
İstanbul Barosu'ndan Yargıtay 3. Ceza Dairesi hakkında suç duyurusu