Seki Mahallesi’nde TOKİ tarafından konut yapılabilecek başka kamu arazileri bulunmasına rağmen, yöre halkı; su kaynaklarının korunması, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilmesi, sosyal ve kültürel etkinliklerin devamı için büyük öneme sahip olan bu doğal alanlarının betonlaşmasına karşı harekete geçti.
Seki ve Çevresi Güzelleştirme, Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkınma Derneği öncülüğünde, Seki Çayırı’nın beton yığınına dönüşmesini istemeyen yurttaşlar, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, ata sporu yağlı pehlivan güreşlerinin de yapıldığı bu çayırın doğal hâlinin korunması amacıyla hukuki mücadele başlattı.

Seki’de yaşayan yurttaşlar, yaptıkları bilgi edinme başvurusu neticesinde öğrendikleri devir işleminin iptali için Muğla İdare Mahkemesi nezdinde iptal davası açacaklarını duyurdular.
Seki ve Çevresi Güzelleştirme, Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkınma Derneği üyelerinden Abdullah Taşçıoğlu, 96 dönüm arazi üzerine katlı binaların yapılacağı endişesi duyduklarını belirterek "Spor alanları, piknik alanları, yürüyüş yolları, otlaklık alanları bulunan çayırlarının devir işlemden hiç bir vatandaşın bilgisi olmadı. Bu işlemi, yaptığımız bilgi edinme başvurusu neticesinde öğrendik. Yaylamızda TOKİ'nin konut yapımına uygun başka alanlar varken burayı seçmesi bizi endişelendirdi. Devir işleminin iptali için Muğla İdare Mahkemesi nezdinde iptal davası açacağız" diye konuştu.
AKP'nin 'Z kuşağı' planı yarıda kaldı! "Genç seçmenleri kaybetti"41 izlenme
‘Zengine TOGG, garibana soğan’48 izlenme
Ensar Vakfı'nın Kızılay üzerinden vergi kaçırmasıyla gündeme gelmişti! Başkent Doğalgaz'a bir kıyak daha!95 izlenme
Hazine arazilerini parsel parsel sattılar!181 izlenme
Hatay’ın Arsuz ilçesinde depremde hasar alan 11 katlı binayı sadece bir halatla yıktılar!38 izlenme
Kamu ihaleleri 2019'da da iktidara yakın firmalara aktarıldı!89 izlenme
Halkın malını halka satıyorlar11 izlenme
Yurttaş açlık girdabında! Yılın zam şampiyonu kuru incir25 izlenme
Bakan Murat Kurum'un kuzeni, iki kişiyi öldürüp kaçtı!
Sağlık Bakanı vakalardan sonra aşı bedellerini de gizledi!
Sokak röportajında konuşan gencin sözleri gündem oldu 'Eskiden AKP’liydim, kitap okuduktan sonra bir şeylerin farkına varmaya başladım'
Resul Emrah Şahan hakkında ikinci tutuklama talebi