Enerji Bakanı Fatih Dönmez, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen önergesini cevapladı ve 2021 yılında 425 bin 751, 2022 yılının mayıs ayı sonuna kadar da 182 bin 56 olmak üzere toplam 607 bin 807 abonenin borcundan dolayı elektriğinin kesildiğini açıkladı.
Bu abonelerden 365 bin 655'i için yasal takip başlatıldı. Daha önce elektrik ve doğalgazı kesilen tüm abonelerin sayısını açıklayan Bakanlık şimdi kesilen ve daha sonra borcu ödenip açılan aboneleri listeden düşüyor. Bu nedenle de sayı azalıyor.
YÜZDE 72’Sİ İCRALIK
Başevirgen, “Yurttaşlar halen geçmişten gelen fatura yükünü taşıyor. Yaklaşık 1.5 yılda faturasını hiç ödeyemediği için sürekli kesintiye uğrayan abone sayısı 657 bini geçti. Bu abonelerin 477 binden fazlasına yasal takip başlatıldı. Yani doğalgaz ve elektrik faturalarını ödeyemeyen abonelerin yüzde 72'si icralık oldu” dedi ve şunları söyledi:
“Son bir yılda elektriğe yüzde 148,5, doğalgaza yüzde 164,25 zam yapıldı. 1 Eylül 2021 ‘de 200 lira olan elektrik faturası 1 Eylül 2022'de 479 liraya çıktı. 1 Eylül 2021'de 200 lira olan doğalgaz faturası bu sene eylül ayında 585 lira oldu. İki fatura toplamı asgari ücretin beşte biri kadar. Kış aylarında tüketimdeki artışa bağlı olarak bu tutarlar daha da artacak ve ne yazık ki pek çok aile kışı soğukta geçirecek.”
(Sözcü)
MASAK’a süper yetki: Banka hesaplarına anında el koyabilecek23 izlenme
İstanbul ve İzmir'de deprem söylentileri yayıldı: Bu görüntülere peş peşe açıklamalar geldi29 izlenme
Almanya'dan Türkiye'ye dönen kaçaklara ayda 2 bin Euro57 izlenme
İmamoğlu'na açılan casusluk davası başlıyor: Neler biliniyor?31 izlenme
İzmir grevi bir kez daha çıkmaza girdi30 izlenme
Benzin ve motorine yeni zam geliyor28 izlenme
AKP’li seçmenlerden tepki çeken sözler! 'Açlıktan ölsek yine Tayyip Erdoğan. O bizim çobanımız çobanımız!'108 izlenme
TÜRKŞEKER’in 25 taşınmazı daha satıldı!44 izlenme
Yurt müdürü, Gebze KYK yurdunda şort giyen öğrenciye saldırmaya kalktı!
Eren Aksoyoğlu anlatıyor: "Köylülerin itirafçı olması engellendi. AKP'li Ensarioğlu'nun Narin cinayetine ilişkin başlangıçtaki sözleri sınırı çekti"
Bir şehir tek aileye emanet: Her koltukta AKP’li Belediye Başkanın akrabaları var!
Kamu çalışanlarının büyük tepkisini çekmişti: Tartışmalı madde geri çekiliyor