Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ağustos itibarıyla konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında yüzde 38, yıllık doğalgaz tüketimi 300 bin metreküp ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğalgazın satış fiyatında ise yüzde 33,1 zam yapıldığını bildirdi.
BOTAŞ'ın internet sitesinde ağustosta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife tablosu yayımlandı.
BOTAŞ'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır. Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
Yıllık doğalgaz tüketimi 300.000 Sm3 ve altında olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğalgazın toptan satış fiyatında %33.1, • Konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında %38.0, oranında artış yapılmıştır.
Bununla birlikte elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatı ile yıllık doğalgaz tüketimi 300.001 Sm3 ve üzerinde olan serbest tüketicilerin elektrik üretimi haricinde kullandıkları doğalgazın toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır."
Sözcü
Sokak röportajında konuşan genç kız cehaletiyle herkesi hayrete düşürdü! "Türkçeyi Atatürk oluşturdu"60 izlenme
Bu kafa hâlâ görevde: Atatürk'e hakaret etti, FETÖ'yü övdü; Afyonkarahisar'dan Eskişehir'e atandı!46 izlenme
Tel Aviv harabeye döndü! İşte İran'ın füze saldırısının en net görüntüleri90 izlenme
Bakanlıktan dikkat çeken çizelge! Makyaj yapmak, şarkı söylemek işten atılma gerekçesi!107 izlenme
Gazeteci Banu Güven açıkladı: "Kılıçdaroğlu’nun danışmanı önden soruları istedi"21 izlenme
AKP'nin Suriye yükselişi 1 ay sürdü: Ocak ayında dev erime!37 izlenme
AKP’nin afişini dükkânına asmak istemeyen esnaflar fişlendi iddiası52 izlenme
Çarpıcı ‘128 milyar dolar’ analizi: Rezerv satışına rağmen TL eridi!62 izlenme