Genel Sağlıkİş Genel Başkanı Dr. Derya Uğur, sokak röportajı sırasında ”Bir 25 sene öncesini hatırlamazsınız siz. Benim eşim devlet hastanesinde çalışırken, sigortada ben çocuğumu gösteriyordum. Birimiz bir kuyrukta birimiz diğer kuyrukta. Doktor beni azarladı, 'hadi yürü git fakültede uğraş’ dedi. Böyle bir muamele görüyorduk. Şu an biz doktor dövüyoruz. Şu an doktorları beğenmiyoruz doktor dövüyoruz. O rahatlıktayız. Daha bunun ötesi mötesi yok” diyen kadınla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KARŞI İŞLENEN SUÇLARI NORMALLEŞTİRİCİ”
Uğur, şahsın söylemlerinin sürekli şiddet riski altında bulunan sağlık çalışanlarına karşı işlenen suçları normalleştirici, kişileri bu suçları işlemeye tahrik edici ve bu suçların işlenmesinin memnuniyet duyulabilecek bir olgu olarak aksettirici nitelikte olduğunun açıkça görüldüğünü söyledi.
Dr. Uğur, “Doktor dövmeyi bir hak zanneden bu zihniyetin, mevcut siyasi iktidarı överken kurduğu bu cümle tam da ‘Sağlık çalışanına şiddetten siyasi iktidar sorumludur' söylemimizin doğruluğunu kanıtlamaktadır. Siyasi iktidarın hâkim dili, bu cehalete doktor dövmeye hatta doktor öldürmeye varacak cesareti vermiştir. Cezasız kalan her şiddet bir yenisine zemin hazırlamaktadır. Bu ülkenin cehalete, karanlığa evrilmesine asla izin vermeyeceğiz” ifadeleri ile tepkisini dile getirdi.
Sözcü
AKP, 31 Mart'ın faturasını trollere kesmeye hazırlanıyor: Temizlik yapılacak26 izlenme
Türkiye dünyanın çöplüğü mü? MHP’den hükümete çağrı: Virüs yayıyor, derhal durdurun!360 izlenme
Erdoğan'a soğuk duş! Memleketinde kırmızı kart yedi, meydan yuh sesleri ile yıkıldı!19 izlenme
Kim takar yasağı! AKP’li isimler iade etmiyor40 izlenme
AKP'li vekil, oğlunun bir 'uyuşturucu madde soruşturmasında adının geçmesi' nedeniyle önce istifa etti, sonra hesabını kapattı26 izlenme
Türkiye sınırındalar! Esad'ın askerleri Suriye'yi işgal eden bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG'ye yardıma geldi.41 izlenme
Eski danışmanı Murat İde'den Meral Akşener'in 'hırsız' çıkışına sert tepki: 'Bu hırsızlığa niye ortak oldun...'40 izlenme
Kabaş’ı tutuklayan hakimin Kavala’nın tutukluluğu ile ilgisi ne?67 izlenme
İnce’den Feyzioğlu’na adli yıl açılış töreni çağrısı
Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu önce inkâr etti, sonra 'mahkeme kararı' okununca sessizliğe büründü!
Canlı yayında sert tartışma ! Prof. Dr. Recep Seymen ile LDP Eski Başkanı Cem Toker fena kapıştı !
Viranşehir sahilinde korku dolu anlar: Afganlar tırmıklarla Türklere saldırdı!