Ağır çalışma koşulları, sağlıkta şiddet ve haklarını gözetmeyen düzenlemeler nedeniyle sağlık çalışanlarının tepkileri sürüyor. Kasım ayından beri birçok kez iş bırakma kararı alan Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanları, taleplerine karşılık alamadıkları için 14 Mart Tıp Bayramı’nda bir kez daha iş bırakacak.
Aile hekimleri, ebe ve hemşireler, Sağlık Bakanlığı’nın sorunlarına kayıtsız kalmasını ve lehlerine bir adım atmamasını protesto ederek bir kez daha yetkililere çözüm üretme çağrısı yaptı.
Eylemle ilgili açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Derya Mengücük, şöyle konuştu:
"Bağışıklama ve koruyucu sağlık hizmetleri başta olmak üzere tüm basamaklardaki sağlık hizmetlerinin başarısı ve devam edebilmesi, olağanüstü ve insanüstü iş yüküne rağmen fedakarca çalışan sağlık çalışanları sayesindedir. Övündükleri sayılar, incittikleri ve tükettikleri hekimler, küstürdükleri ve korumadıkları sağlık çalışanları sayesindedir. Bu emek ve özveri yok sayılamaz. Yaşam için, sağlık için verilen emek küçümsenemez. Sağlık Bakanlığı, bu emek ve özverinin toplum sağlığının güvencesi olduğunu inkar etmeden çalışanlarının can güvenliği en başta olmak üzere çalışma koşulları ve özlük haklarında, ücretlerinde iyileştirmeler için en üst düzeyde çaba göstermelidir.

Sağlıkta şiddete karşı etkin ve caydırıcı tedbirlerin uygulamaya koyulmasını isteyen Mengücük, “Sağlık Bakanlığı, 35 dakikalık hızlandırılmış değil nitelikli sağlık hizmetinin peşinde olmalıdır. Performansa dayalı ve teşviklere bağlı çok parçalı ödemeler yerine sabit ve emekliliğe yansıyan tek maaş talebini gerçekleştirmelidir. Aile Hekimliği Yönetmeliğini, yenisini meslek örgütleri ve çalışanlarla birlikte hazırlamak üzere geri çekmelidir."
Gerçek Gündem
Kaynak: ANKA
AKP'nin kalesi Konya'da esnaflar yine sokağa çıktı! 'Dayanacak gücümüz kalmadı! Korku devleti yarattılar, bıktık artık bıktık!'86 izlenme
Prof. Demirtaş, 'paralı troller, kaçacak delik arayacak' dedi, Hilal Kaplan üzerine alındı!222 izlenme
6 maddede 'Fatma Zehra Kınık' davası! 'Suçlunun haklı çıkmaması' için diyerek tek tek anlattı38 izlenme
Yılın algı çalışması: Yeni Akit, ekmeğe zam haberini “sağlıklı yaşama geçiş” diye verdi27 izlenme
Dünya devi Türkiye'deki fabrikasında 1.400 kişiyi işten çıkarma kararı aldı15 izlenme
Diyanet'in sır gibi sakladığı 'kayınço' iddialara verilen yanıt yeni soruları ortaya çıkardı29 izlenme
Zaten kuş kadardı buhar olup uçtu29 izlenme
Fatma Nur Öğretmen'in katili tutuklandı!23 izlenme
Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu gazeteyi yere seren şoföre gözaltı!
Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Varlık fonu yönetim kurulu ile bir araya geldi.
Sağlık Bakanı Koca günlük corona tablosunu açıkladı: Toplam can kaybı 5.545'e,vaka sayısı da 222.402'ye yükseldi!