Türkiye'de yüksek enflasyon ve cari açık ile jeopolitik risklere bağlı olarak liranın zayıflamasıyla dolar tarihi zirvesine yaklaştı. ABD para birimi 4.0267 liraya kadar yükselirken, euro da 4.9480 liraya kadar çıktı.
Dolar geçen haftalarda tarihinde ilk kez 4.0 lirayı aşarak 4.0368 liraya çıkarken, euro da 4.9757 lira ile rekor düzeye çıkarak 5.0 liraya dayanmıştı.
Piyasa analistlerine göre, liranın son dönemde özellikle dolar ve euro karşısındaki hızlı düşüşleri;
Bu gelişmelere bağlı olarak, yabancı yatırımcıların devlet iç borçlanma senetlerinden çıkışları hız kazandı ve carry trade pozisyonlarının da kapanmasıyla liradaki kayıplar daha da arttı.
Borsa İstanbul Endeksi (BİST100) ise güne yüzde 0.19 yükselişle 114 bin 812 puandan başladıktan kısa süre sonra eksiye geçti ve günün ilk yarısını yüzde 1.05 düşüşle 113 bin 395 puandan geride bıraktı.
(DHA)
https://www.birgun.net/haberdetay/dolartl402yeciktitarihizirveyeyaklasti210727.html
AYM'den ilahiyat kıyağına ret!151 izlenme
Son zamlar onun da tadını kaçırdı! İşte evde aşure yapmanın maliyeti52 izlenme
İmamoğlu, seçim zaferini Economist'te yazdı: "Siyasi dinamiklerde değişimin işareti"45 izlenme
AKP'nin kaybettiği belediyelere müfettiş yağdı, denetimler yüzde 1400 arttı!75 izlenme
Ordu Valisi’nin İmamoğlu’na açtığı davada video skandalı!287 izlenme
Kasım ayında, kapanan şirket sayısında patlama! Sadık abi bu bilgiyi Gaye hanıma verdin mi?32 izlenme
Fatih Altaylı’dan olay Mahir Polat sözleri: “Bu adam, Mahir Polat AKP’li olsaydı, şeref madalyası takılırdı. Türkiye’de adalet varsa, yalvarıyorum bu adamı serbest bırakın”41 izlenme
AKP'li belediyedeki yolsuzlukları ifşa eden zabıta kovuldu!68 izlenme