Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) 37 bin metrekarelik arazisi, yeni büyükelçilik binası yapılsın diye 11 Nisan 2014’te ABD'ye satılmıştı. Ankara ile Washington arasında yaşanan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson krizi, karşılıklı restleşmeler, ambargo, yaptırım ve gümrük duvarları ile devam ederken, yeni büyükelçilik binasının inşaatı da hızla yükseliyor.
2019 yılında bitirilmesi planlanan bina için 24 saat gece gündüz çalışma yapılıyor.

AOÇ'TAN KOPARILDI
AOÇ arazisinin “hülle” ile ABD'ye satıldığını söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan iktidara “ABD'ye yaptırım uygulayacaksanız, AOÇ'ta yükselen elçilik binasının ruhsatını iptal edin, inşaatı durdurun'' çağrısı yaptı. Candan, Sözcü'den Yavuz Alatan'a yaptığı açıklamada, "Yaptırım ise işte büyükelçilik inşaatı, Ankara'nın göbeğinde yükseliyor. Dolar yakmakla, telefon kırmakla olmaz, bu inşaatı durdurun, ruhsatını da iptal edin'' dedi.

Çukurambar semtinde yapımına başlanan yeni ABD Büyükelçiliği binası yerleşkesinin de bulunduğu parsel, 24 Mayıs 1983 günü Danışma Meclisi'nde benimsenen “Atatürk Orman Çiftliği arazisinden, 186 bin 441 metrekarelik kısmın satılması hakkında kanun'' ile AOÇ'tan koparılmıştı. Arazi daha sonra parsellere bölünüp Milli Savunma Bakanlığı, Gazi Üniversitesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü'ne verildi.
Gazi Üniversitesi de 2014'te kendi payını TOKİ'ye devretti. Ancak bu devir için Gazi Üniversitesi'ne verilmesi gereken parayı, bir inşaat şirketi ödedi. TOKİ ise arsayı ABD misyonuna büyükelçilik binası yapılması için 11 Nisan 2014'te 88 milyon dolara sattı. 3 yıl sonra da arazide inşaat başladı.
https://odatv.com/dolaryakmaklatelefonkirmaklaolmazbuinsaatidurdurun18081809.html
Emniyet’te 7 yıl sonra ‘FETÖ’ operasyonu! 445 polis açığa alındı33 izlenme
İdare mahkemesi karar verdi, Cumhur İttifakı daha fazla direnemedi!38 izlenme
Borçlu ve yoksul çiftçinin parasını bürokrata yediriyorlar!59 izlenme
Süleyman Soylu'nun FETÖ arşivi! 'Fethullah Gülen'in Amerika'da olması Türkiye'nin ayıbıdır, kahroluyorum...'109 izlenme
Erdoğan ve Trump konuşurken hatta olan Amerikalı, Erdoğan'ın Trump'a verdiği sözü açıkladı2794 izlenme
Eski Danıştay Başsavcısı'ndan butlan kararına itiraz: "Yetkili BAM değil YSK"12 izlenme
Omicron Varyantı Nedir ve Nasıl Bulaşır? Covid-19 virüsü aşısı Omicron varyantına fayda sağlar mı?29 izlenme
Bugün de Bornova ve Buca yanıyor!20 izlenme
Araç muayenesinde adrese telsim ihale
2 milyar liralık kamu zararında Gökçek hakkında soruşturma izni verilmemiş
NATO'dan açıklama geldi: "İran'dan Türkiye'ye atılan füzeyi biz engelledik"
Erdoğan ve Bahçeli'yi üzecek anket sonucu: Cumhur ittifakı yüzde 50'nin altında, MHP baraj altı!