Dolar güne yükselişle başladı ve dolar hakkında detaylar merakla araştırılıyor. TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yüzde 19,25 oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AVM’ler ile gayrimenkullerde dövizle kiralama ve satışın önüne geçmek için gerekli adımları en kısa sürede atacaklarını söyledi.
Moody’s, Türkiye’nin ardından banka ve şirketlerin de kredi notlarını aşağı çekti.
Bank of America Merrill Lynch, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden gelecekteki ticari ilişkilere yönelik bir anlaşma olmadan ayrılması halinde global merkez bankalarının rezervlerinde tuttukları İngiliz Sterlini’nin bir kısmını satabileceklerini bildirdi.
Fed’in 31 Temmuz1 Ağustos tarihlerindeki FOMC toplantıları sırasında gerçekleştirilen iskonto faizi toplantısının dün yayınlanan tutanakları, 12 bölgesel Fed’den ikisinin faiz artırımı istediklerini ortaya koydu.
AA’nın haberine göre; ABD’de dün açıklanan dış ticaret açığının 72,2 milyar dolarla beklentileri aşmasının ardından pay piyasalarında yatay bir seyir izlenirken, dolar endeksi 94,4 ile yaklaşık bir ayın en düşük seviyesini gördü. Dow Jones endeksi yüzde 0,06, S&P 500 endeksi yüzde 0,03 ve Nasdaq endeksi de yüzde 0,15 değer kazandı. Analistler, bugün yılın 2’nci çeyreğine ilişkin büyüme verilerinin takip edileceğini belirterek, dün pay piyasalarında etkisini artıran kar satışlarının devam etmeyeceğini, endekslerin yönü üzerinde etkili olacağını ifade etti.
Avrupa tarafında Brexit endişeleri piyasaların gündemini meşgul etmeye devam ediyor. İngiltere’nin Brexit Bakanı Dominic Raab’ın Brüksel’de yapacağı görüşmelerin takip edileceğini dile getiren analistler, dün açıklanan Sentix Avro Bölgesi Dağılma Endeksi’nin, İtalya, Yunanistan ve Brexit'e ilişkin endişeler nedeniyle 9,86 puana çıktığına dikkati çekti. Dün avro/dolar paritesi 1,1733 ile 31 Temmuz’dan bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından 1,1680 seviyesinde dengelendi. Almanya’da DAX endeksi yüzde 0,09 değer kaybederken, Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,11 ve İngiltere’de FTSE 100 endeksi de yüzde 0,52 yükseliş kaydetti.
FOREKS
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/dolartlnekadaroldu290820182597285/
AKP’ye geçince yasa dışılığın önü açıldı!35 izlenme
Naci Ağbal operasyonu öncesi 1.1 milyar dolar alınmış!69 izlenme
Doktorlar kalıcı oje hakkında uyardı36 izlenme
İşte Atatürk'ün daha önce yayınlanmayan 43 saniyelik görüntüsü !642 izlenme
12 yaşındaki erkek çocuğa tarikatçıların yurdunda defalarca tecavüz!272 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz açıkladı: "İSKİ, İstanbullu’ya temiz su temin ettiği Sazlıdere Barajı için her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı’na '1 Milyon 536 Bin Dolar' ödeme yapıyor"26 izlenme
Mevlüt okutulmasını hazmedemedi: Eski Ayasofya İmamı Boynukalın'dan hadsiz Atatürk sözleri19 izlenme
Barış Terkoğlu’na mahkemeden özel ceza!32 izlenme
Engin Polat-Dilan Polat dosyasında yeni gelişme: Soruşturma Gürcistan'a kadar uzandı!
Akit başı çekti, yandaş medya Atatürk'e lanet okuyan imama sahip çıktı!
AKP Grup Başkanı milletin meclisinde milletin aklıyla alay etti: “Türkiye, OECD ülkeleri içinde vergi yükü en düşük ülkelerden biridir”
CHP'de kavga bekleyenler istediği yanıtı alamadı! Mansur Yavaş, adaylık sorusuna yanıt vermedi