Anasayfa1
13 Ağustos 2020 ( 99 izlenme )
Reklamlar

'Dolarla ne işiniz var' diyen Albayrak'a yanıt! 19 maddeyi sıraladı ve ekledi "Yeter mi?"


Prof. Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, kurdaki sert yükselişle ilgili, "Dolarla mı maaş alıyorsunuz, dolar borcunuz mu var, dolarla bir işiniz var mı" sözlerinin ardından, "Dolarla işimiz var" diyerek 19 madde paylaştı. 



Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Profesör Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, kurdaki sert yükselişle ilgili, "Dolarla mı maaş alıyorsunuz, dolar borcunuz mu var, dolarla bir işiniz var mı" sözlerinin ardından, "Dolarla işimiz var" diyerek 19 madde paylaştı. 

Gazeteci Ahmet Hakan’ın sunduğu televizyon programına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ahmet Hakan’ın ”Dolar yükselince telaşlanıyorum, kur yükselince telaşlanıyorum, ‘eyvah’ diyorum her şey pahalanacak, ülkemizin ekonomisi kötüye gidecek. Endişelenmeli miyiz?” sorusuna ”Birincisi şunu sorayım size, dolarla mı maaş alıyorsunuz, dolar borcunuz mu var, dolarla bir işiniz var mı" sözleriyle cevap verdi.

Prof. Özgür Demirtaş, Albayrak'ın sosyal medyada tepki toplayan sözlerinin ardından, "Evet elbette istemezdik ama tırnaktan saça kadar dolarla. O yüzden 'Dolarla işiniz mi var?' gibi bir soru sormak yerine, yapısal reformlarla bu bağımlılığı koparmak lazım" ifadelerini kullanarak 19 madde paylaştı.

Prof. Demirtaş'ın paylaşımı şöyle: 

"Dolarla işimiz var:

1) İhracat yapmak için dışarıdan aldığımız tüm ara mallar dolarla.
2) Elektrik dolarla
3) Doğalgaz dolarla
4) Yediğimiz gıdaların tohumları dolarla
5) Gübre dolarla
6) Bir Gömlek Türkiye’de dikilse bile dışarıdan aldığımız pamuk dolarla, dokuma makinesi dolarla
7) Yeterli et yok. Dışarıdan aldığımız kesimlik hayvan dolarla.
8) Elektronik aletlerin çoğu dolarla
9) Çocuk kıyafetlerinin büyük kısmı dolarla
10) Telefon dolarla
11) Türkiye’de üretilse bile TV ünitelerindeki LCD ekran dolarla.
12) Bilgisayarlar dolarla.
13) Kimyevi maddelerin bir kısmı dolarla.
14) Kâğıdın hammaddesi bile dolarla.
15) Sağlık ekipmanları dolarla.
16) Yabancı ilaçlar dolarla.
17) Motor dolarla.
18) Türkiye’nin uydusunu fırlatması bile dolarla.
19) Aşı dolarla.
 
Yeter mi, devam edeyim mi? Evet elbette istemezdik ama tırnaktan saça kadar dolarla. O yüzden Dolarla işiniz mi var? gibi bir soru sormak yerine, yapısal reformlarla bu bağımlılığı koparmak lazım. Sevgiler. "


http://www.krttv.com.tr/ekonomi/dolarlaneisinizvardiyenalbayrakayanith43630.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Pasaport, ehliyet, harç ve vergilere büyük zam Lüks makam araçlarına milyarlarca lira akıtanlar, tasarrufu memura yaptıracak! Memura servis yerine toplu taşıma kartı Nişantaşı'nda şoke eden iş ilanı: Türkçe bilen eleman aranıyor! AKP'li milletvekili, karısına muhtarlıktan fakirlik belgesi aldırdı