Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 25. Genelkurmay Başkanı olarak görev yapan Yaşar Büyükanıt, yaklaşık üç ay önce hayatını kaybetti.
Yaşar Büyükanıt, Türkiye siyasi tarihine geçen 2007'deki "27 Nisan emuhtırası" ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı ve hala "sır" olarak nitelendirilen Dolmabahçe görüşmesinin de aralarında bulunduğu birçok olayla anıldı.
Büyükanıt’ın ardından "sırlarını da beraberinde götürdü" yorumu yapıldı.
Ancak, çok merak edilen Dolmabahçe görüşmesine ilişkin dikkat çeken bir bilgi gündeme geldi.
Hükümete yakın Türkiye gazetesinin yazarı Yücel Koç, bugünkü “FETÖ’yü kim besledi, büyüttü?” başlıklı yazısında, Dolmabahçe görüşmesinde FETÖ dosyasının konuşulduğunu gündeme getirdi.
Yücel Koç, “Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, meşhur Dolmabahçe görüşmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne Fetullahçı terör örgütünün dosyasını koydu. Dosya, cemaat görünümlü bu örgütün Emniyet, istihbarat ve ordu içinde ulaştığı tehlikeli noktayı gösteriyordu” ifadelerini kullandı.
İddiasını desteklemek isteyen Yücel Koç yazısında Dönemin Başbakan Danışmanı Abdülkadir Özkan’ın şu sözlerini hatırlattı:
“2007’de Erdoğan bu örgütün devlet içerisinden tasfiye edilme operasyonunu başlatacaktı.
Ama bir ay sonra orduya ait mühimmatların bulunduğu, darbe günlüklerinin ele geçirildiği haberleri üzerinden bir kamuoyu oluşturdular.
Ordunun darbe hazırlığı içerisinde olduğunu ve kendilerinin bu darbeyi deşifre ettiğini söylediler, süreci manipüle ettiler.
Böylece Ergenekon sürecine toplumsal bir destek kazandılar.
Fakat kuvvet komutanları yavaş yavaş içeri alınmaya başlayınca ve İlker Başbuğ hapse atılınca Sayın Erdoğan bir şeylerin yanlış gittiğini fark etti.
Ergenekon süreci ve Taraf gazetesi aleyhine konuşmalar yapmaya başladı.
2011 sonrasında da dershaneler tartışmasını açarak örgütün tasfiye sürecini başlattı."
Yani..
2007'de Erdoğan'ın önüne FETÖ'cülerin devlet içinde örgütlendiğine dair dosya konmuştu ancak, Erdoğan o dosyada yazanların gereğini yapmadı.
https://odatv.com/dolmabahcedeerdoganinonunebakinnedosyasikonmus16022032.html
CHP'den 'teğmenlere soruşturma' tepkisi: "Milli şuurdan yoksunluktur, acizliktir"22 izlenme
Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde hizmet durdu: Makinelere bağlı hastalar ölüyor...36 izlenme
Yok öyle bedava sağlık raporu!13 izlenme
Milli Piyango İdaresi’nde neler oluyor? 2 bin 500 TL daha fazla maaş alıyorlar!34 izlenme
Diyarbakır'da hastaneye giden 13 yaşındaki Suriyeli çocuk hamile çıktı!39 izlenme
Beyoğlu Belediye Başkanı tutuklandı: Savcılığın sevk yazısındaki kopyala yapıştır detayı dikkat çekti30 izlenme
Bir ilde ekmeğe 3. zam35 izlenme
Korkunç iddia! Öğretmen 7 erkek öğrenciye tecavüz etti736 izlenme
İskenderun ve Antakya devlet hastaneleri ile polisevi yıkıldı
Kahraman itfaiyeciler 2 canı alevlerin arasından kurtardı! İlk müdahaleyi bakın nasıl yaptılar
Ve başhekim kötü haberi verdi: Yüzde 100 doldu
İsrail yardım bekleyen 118 kişiyi öldürmüştü, ABD basınından saldırıyla ilgili flaş iddia