Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaş kuyruklara mahkûm edildi. Ucuz gıda kuyruklarının ardından bu kez de Kayseri'de bedava domates fidesi dağıtımında uzun kuyruklar oluştu.
500 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITILDI
Sözcü'de yer alan habere göre, AKP'li Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın da katıldığı etkinlikte sabahın erken saatlerinden beri uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara üç ayrı noktada eş zamanlı olarak 11 bin paket olmak üzere toplam 500 bin kök organik domates fidesi dağıtıldı.

“SEBZE ÜRETİMİNİ YAYGINLAŞTIRMAK İÇİN DAĞITTIK”
Vatandaşların domates fidelerinden elde edilecek ürünleri sağlıklı günlerde tüketmeleri temennisinde bulunan AKP'li Başkan Çolakbayrakdar, domates fidelerini genetiği değiştirilmemiş, organik sebze, meyve üretimini ve tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla dağıttıklarını ifade etti.

“VATANDAŞLAR KENDİ ÜRÜNLERİNİ KENDİLERİNİ YETİŞTİRİYOR”
Domates fidesinin Kocasinan Belediyesi ile özdeşleştiğini belirten AKP'li Başkan Ahmet Çolakbayrakdar şunları söyledi:
“Kocasinan Belediyesi olarak düzenlediğimiz geleneksel domates fidesi etkinliğini, geçen yıl pandemi nedeniyle dağıtamadık. Bu sene yeniden başlamış olan dağıtım etkinliğine vatandaşlarımızın her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gösterdi.
Bu domates fidelerini dağıtmamızın en önemli nedeni, vatandaşlarımızın sağlığıdır. Vatandaşlarımızın sağlıklı besine ve sağlıklı ürüne kolay ulaşabilmeleri adına üretilen yerli tohum fidelerinin özelliği, hibrit olmamaları ve yeniden tohumlanabilmeleridir.
Bu organizasyon, Kayseri'de yöresel adıyla ‘Karahıdır' olarak bilinen yerli tohumları yaygınlaştırmak amacıyla yapmış olduğumuz bir etkinliktir. Tabi geçtiğimiz malum süreç, gıdanın ne kadar önemli olduğu ve ‘Kendi kendine yetebilen bir şehir olmanın' önemini gösterdi.
Bu noktada bizim domates fidesi dağıtımının ne kadar değerli ve önemli olduğunu ortaya çıktı. Bununla birlikte doğal yaşamı özendirmek de bunun bir parçasıdır. Çünkü vatandaşlar bu domates fidelerini kendi bağ ve bahçelerine ekerek, kendi ürünlerini kendileri yetiştiriyorlar.
Hemşehrilerimin aldığı fidelerden yetişecek domatesleri sağlıklı ve iyi günlerde tüketmelerini diliyorum”
Ekonomist Atilla Yeşilada: "Daha fazla vergiye hazır olun"33 izlenme
Son 5 yıl Cumhuriyet’in en başarısız yıllarıydı24 izlenme
Engin Polat'a bir dava şoku daha! Savcı en ağır cezayı istedi15 izlenme
Celine Dion: Tedavi edilemez 'katı insan sendromu' yaşıyorum33 izlenme
Zatürre belirtileri, bulaşma yolları, korunma yöntemleri24 izlenme
Basın tarihinde kara leke! 10 gün karartılan Sözcü Tv böyle veda etti17 izlenme
İsviçre’de corona ile mücadele: Evde kal, maaşının yüzde 80’i hesapta !114 izlenme
Demirören ailesinin en küçük kardeşi iflas etti6 izlenme
Milyonlarca emekli merakla bekliyordu: Bayram ikramiyesinin verileceği tarih belli oldu
Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı video sonrası, Resmi Gazete'de yayınlanan ÖTV kararı yeni bir tartışmayı tetikledi.
MHP kulisinden flaş iddia! Arınç uyardı, Soylu doğruladı, Erdoğan Albayrak'ın istifasını istedi
CHP zirvede AKP yokuş aşağı! İşte Cumhur'un erken seçimden kaçma sebebi