‘Piyasaların sevdiği bir isim’ diye tanıtılıp Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirtilen ancak yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekmeyi henüz başaramayan Mehmet Şimşek bu kez de ‘dünya turu’na çıkıyor.
Şimşek seçim sonrası döviz bulabilmek için yönünü Körfez’e çevirmiş ve ilk gezisini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yapmıştı. Daha sonraki duraklarsa Katar ve Suudi Arabistan olmuştu.
Bakan diğer yandan Batı yatırımlarını çekmek için de kollar sıvanmıştı. Ağustos başında Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, JP Morgan’ın İstanbul’da düzenlediği yatırımcı toplantısına katılmıştı. Şimşek bununla da kalmamış, eylülde ABD’de yatırımcılarla buluşmuştu.
Reuters dün, Şimşek’in önümüzdeki hafta yatırımcılarla görüşmek için Londra’ya gideceğini duyurmuştu. Ancak Şimşek, bununla kalmayacak ve daha fazla yeri ziyaret edecek.
Bloomberg’ün bakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre Şimşek Londra’dan sonra, 1114 Ekim’de Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenecek IMF ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantılarına katılacak.
Şimşek 19 Ekim’de de Fransa’nın başkenti Paris’te yatırımcılarla buluşacak. Şimşek’in ay sonunda da ikinci bir Körfez turuna çıkması bekleniyor.
Tele1
Cinayet silahı kime ait?35 izlenme
Vatandaşın faturasından vazgeçemeyen TRT’nin ince hesabı!89 izlenme
İşte Melih Gökçek'in kol saati heykeli yerine dikilecek anıt96 izlenme
Cargill işçileri İstanbul’a yürüyor146 izlenme
Tarikatta cinsel istismar skandalının faili Kadir İstekli gözaltına alındı!39 izlenme
Türkiye'nin günlerce konuştuğu şirkete bir kıyak daha!306 izlenme
Sendika ‘güzellik’ peşinde!117 izlenme
Skandal Gezi kararı sonrasında Ahmet Şık'tan sert sözler! "İktidar zaten haysiyetsiz. Bunlar zaten suç örgütü. İtiraz etmeyen herkes bu kararın sorumlusudur"63 izlenme
Üst düzey ismin eşi FETÖ'den gözaltına alındı, gizleniyor iddiası!
Gazeteci Akengin’den kritik iddia: "Savcılık köylüler konuşsun diye yüz değiştirme teklifinde bulundu"
11 kız öğrencisine tacizle suçlanan müdüre 149 yıl hapis istemi!
Erdoğan'ın 3. kez adaylığına itiraz eden yargıç ihraç edildi: "HSK cemaat geleneğine devam etti"