Merkez Bankası (TCMB), geçen hafta bankacılık verilerini açıkladı.
Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı geçen hafta 5,4 milyar dolarlık artışla 198,8 milyar dolara yükseldi.
Bu artış, 19 Mart'taki İBB operasyonu sonrasında 21 Mart haftasında görülen 6,3 milyar dolarlık artış sonrasındaki en sert artış olarak kayıtlara geçti.
Altın fiyatları ve Euro/dolar değişimi gibi parite etkilerinden arındırıldığında geçen hafta yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduat artışı 2,8 milyar dolar oldu.
Bu da son üç ayın en sert artışı olarak kayıtlara geçti.
2,8 milyar dolarlık artışın 940,6 milyon doları gerçek kişilerden, 1,9 milyar doları tüzel kişilerden kaynaklandı.
Yabancı para mevduat hacminde artış, bu hafta da sürdü.
BDDK'nın günlük verilerine göre, 8 Eylül Pazartesi günü bankalardaki toplam yabancı para mevduat hacmi 1,3 milyar dolar arttı.
Nefes
Gaziantepspor Başkanı’ndan Akşener’e skandal tehdit!232 izlenme
Erdoğan terörle masaya oturmam dedi ama bakın arşivinden ne çıktı !2892 izlenme
Suçlamada hepsi canlı, savunmada hepsi ölü!326 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 7.773 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.228.322’ye, can kaybı da 47.134’e yükseldi!50 izlenme
AB, büyüme öngörüsünü düşürdü40 izlenme
Katarlılar da kandırmış! AKP'li bakan Katar'a kırgın: Kıbrıs'ta yer almaları bizi üzdü314 izlenme
Eskişehir’de yüzlerce esnaf kepenk indirdi!91 izlenme
İstanbul Boğazı girişinde vurulan Türk petrol gemisine ait ses kayıtları ortaya çıktı34 izlenme
İBB, Ortaköy’deki iki yalının tapusu için valiliğe başvuru yaptı
2 yaşındaki bebeğe cinsel istismar ve darp olayında 3 tutuklama! İkisi 18 yaşının altında, biri anne
MHP'li Belediye Başkanı, kızının girdiği sınava girenleri tehdit etti: Benim belediyem, ağzınıza tükürürüm!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'e belgelerle yanıt verdi! "Şimdi kim yalan söylüyor?"