Türkiye ekonomide olağanüstü bir gün geçiriyor. Dolar/TL 6.80, euro/TL 7.78 ile tarihi zirvelerini gördü. Altın fiyatları da rekor kırdı. Çeyrek altının fiyatı gün içinde 400 TL’nin üzerine çıktı. Borsa İstanbul’da ise BIST100 endeksinde kayıplar yüzde 2’nin üzerinde.
Kurlarda yaşanan bu dalgalanma üzerine bir çok kişi sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Ünlü ekonomi profesörü Mahfi Eğilmez konu hakkında twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ben diyeceklerimi dedim, yazacaklarımı yazdım, şemalarımı çizdim. Her açıklanan program veya model sonrasında yeniden bir şeyler yazmama veya söylememe yeni şemalar çizmeme gerek yok.” ifadelerini kullandı.
Filli Boya’nın sahibi Gözde Akınar da sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Akınar paylaşımında “Öyle üzgünüm ki.” ifadelerine yer verdi.
Borsa İstanbul eski Başkanı İbrahim Turhan ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sorun faiz artışıyla çözülebilecek sınırı aşmış olabilir. Daha kapsamlı ama kesinlikle piyasa ekonomisi modeli çerçevesinde bir önlem paketi gerekebilir” açıklamasında bulundu.
Ekonomi yazarı Uğur Gürses de sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Gürses paylaşımında, “Son 5 yılda “bugün olanlar olmasın” diye yazdım. Bugün söylenecek yeni hiç bir şey kalmadı.” ifadelerini kullandı.
HSBC Türkiye eski CEO’su Piraye Antika da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Türkiye büyük bir gemiyse fırtına patladığında geminin hangi tarafında durduğunuzun bir önemi yok. Geminin yönetimine veya bu havada bu yolculuğu yapmasına zamanında itiraz etmiş de olsanız güvenli limana ulaşması için sebep olanlara yardım etmek zorundasınız” ifadelerini kullandı.
AKP üç caminin minaresini yıktı, Mehmet Görmez de AKP'liler de görmedi !406 izlenme
Dünya üzerinde 62 yeni gıda milyarderi var46 izlenme
6 ay süreli "geçici iş" başvuru kuyruğu yola taştı!146 izlenme
CHP milletvekilinden önemli bir iddia41 izlenme
Borçsuz kimse kalmadı: Ortalama kredi borcu 100 bin lirayı aştı39 izlenme
Çetenin elebaşının Cengiz’in yeğeniyle ortak şirketi çıktı27 izlenme
Yurttaş isyanda: "Meydana çadır kuracağız artık"53 izlenme
Kızılay Başkanı 13 maaş alıyor iddiası!55 izlenme
Burası Sultanahmet Meydanı! Siz hiç Türk görüyor musunuz?
İşte TÜİK anketine göre ülkenin en önemli sorunu
Üniversiteler araştırma için bütçeden bir kuruş ayırmamış
Kim Türk parasını bu kadar değersizleştirdi? Bir zamanlar Türkiye'nin köyü gibi olan ülkelerin parası bile TL'den değerli